Дават пари за "Столипиново"

Автор: Мариана Панчева
Коментари (3)
08:25 / 16.02.2017
3770
43 633 лева финансиране от страна на община Пловдив за инфраструктурни дейности по проект, насърчаващ социалното включване на ромите от "Столипиново", трябва да гласува пловдивският Общински съвет днес, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

"Всички заедно - за по-добро образование и здраве" по българо-швейцарска програма за сътрудничество е на обща стойност 1 077 495 лева. Проектът предвижда строителството на здравен център към ДКЦ "Изток" с 5 медицински кабинета, оборудвани с най-нова техника, както и изграждането на Образователен и спортен център в двора на училище "Найден Геров" и "Кирил Нектариев" (и двете без физкултурен салон). 

Новата сграда ще е с площ 303 квадратни метра и ще се състои от закрита спортна зала и стаи за събеседване и срещи. Проектът предвижда още облагородяване на инфраструктурата край детска градина "Лилия", изграждане на две детски площадки, както и изграждане на система за видеонаблюдение против вандалски прояви. 

Партньори на община Пловдив са община Куклен, фондация "Пловдив 2019", фондация "Инди - Рома", ДКЦ "Изток", СУ "Найден Геров", НУ "Кирил Нектариев", ДГ "Лилия" и национална мрежа на здравните медиатори. Всички партнжори трябва да подпишат договор за своите задължения, а резултатите да се отчитат. 


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани гневни на новите порти на Източната порта: Като в зат...
В Пловдив жена получи бяла роза - някои разчетоха това като злове...
Пловдивчанка за Централна поща: Огромното й постмодерно туловище ...
Община Пловдив дава близо 2 млн. лв. за контрольори за лечебните ...
Музеят на авиацията с вход свободен днес
Единственият булевард в Пловдив, по който не минават автобуси?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).