Данъчни решиха да похапнат в популярен ресторант в Пловдив, касовата бележка не им хареса

Автор: Георги Василев
Коментари (2)
21:55 / 18.12.2019
18851
500 лева глоба ще трябва да заплати ръководството на популярния италиански ресторант "Pasta e Vino“, който се намира на улица ,,Никола Петков‘‘ в подножието на Бунарджика. Санкцията е наложена от НАП, а причината е липси в касовата бележка, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Данъчните се вмъкнали под прикритие в ресторанта в началото на месец май. Било обяд и служителите решили да си хапнат – поръчали си салата с пилешко, салата "Капрезе“, тиатели, минерална вода и кафе. Сметката им била 34.20 лева. Те платили в брой, но получили доста объркваща касова бележка. В издадения бон не присъствали задължителните реквизити - наименование, количество и стойност по видове закупени стоки и услуги. Било посочено единствено "кухня“ или "бар“.

За това нарушение била наложена и глобата от 500 лева. Наказателното постановление стигнало до съда, но магистратите само потвърдили санкцията на НАП, тъй като цялата документация по случая била изрядна. От управата на заведението опитали да представят случая като маловажен, но не успели. За тях остава възможността да обжалват пред административния съд.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).