Да помогнем на 23-годишния Ники от Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:00 / 31.03.2016
2171
Благотворителна сесия по йога на смеха ще се проведе тази седмица в помощ на 23-годишния Ники Попов от Пловдив, който е болен от левкемия и има нужда от средства за костно-мозъчна трансплантация в Германия. 

Негови приятели организират благотворителна йога на смеха, в която всички дошли ще могат да се забавляват и да разпуснат, благодарение на упражненията с инструктор Ралица Коцева. Входът е 8 лв., който ще бъде дарен изцяло за лечението на Ники. 

Сесията ще се проведе днес от 20:00 часа в залата за спорт и танци Perfect Life на ул. "Димитър Талев" 75 А. 

Моля всички желаещи могат да потвърдят участието си на телефон: 0883 48 68 43.

Йога на смеха (в оригинал "laughter yoga") е уникална концепция, според която всеки може да се смее без причина, без да разчита на хумор, шеги или комедия.

И всичко с цел да разпусне в забързаното ежедневие. Смехът се заражда като упражнение в група, като се поддържа очен контакт и детинска игривост с останалите. Той скоро прераства в истински и заразителен смях. 

Причината, поради която се нарича "йога на смеха", е, защото се комбинират упражнения за смях с йога дишане. Това вкарва повече кислород в тялото и мозъка, което ни кара да се чувстваме по-енергични и здрави. 

Много хора се притесняват, чувайки думата "йога" и мислят, че това включва много сложни движения, може да не са по силите им. Истината е, че физическите упражнения включват елементарни движения, на които всеки човек е способен дори да не е в добра физическа форма. Упражненията се състоят от тичане, пляскане с ръце, поддържане на очен контакт, усмивка.

За Ники Попов

На 22.12.2015 г., три дни преди Коледа и месец преди 23-тия му рожден ден, Николай Попов е приет в хематологичното отделение на УМБАЛ "Св. Георги" Пловдив, където същия ден му е поставена диагноза "Остра лимфобластна левкемия пре-Т фенотип".

В момента Ники е в DKD Klinik в град Висбаден, Германия, където му се провежда химиотерапия, ежедневно преливане на кръв и други процедури, които да стабилизират състоянието му, за да го подготвят за следващата стъпка - костно-мозъчна трансплантация, която ще му даде шанс да живее.

Можете да помогнете на Ники като изпратите дарителски SMS с текст DMS NIKI на номер 17 777 или направите дарение по сметките му:

Други възможности да подкрепите лечението Ники:

- PayPal: bacepoppy@gmail.com

Дарителски сметки:

В лева: ЦКБ АД Клон Пловдив Б-я (BIC: CECBBGSF)
IBAN: BG42CECB979040C4360100

В евро: ЦКБ АД Клон Пловдив Б-я (BIC: CECBBGSF)
IBAN : BG56CECB979044C4360100
Николай Тодоров Попов


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).