Да очаква ли Пловдив неочакваното от Бойко Борисов за новия кмет?

Автор: Георги Кирилов
Коментари (4)
09:23 / 28.07.2019
14083
Бойко Борисов е интуитивен политик - нито едно негово действие или изказване не е случайно. Обикновено онова, което прави или казва, винаги идва да подскаже нещо друго, нещо отвъд изказаните думи, нещо по-значимо. Вчерашното му посещение в Пловдив бе белязано от два знакови факта - първо, за пръв път от дълго време насам до него не бе областният управител на града под тепетата Здравко Димитров. Който между другото е считан за фаворит в кандидаткметската битка именно защото е близък до премиера.

И второ - за първи път от доста време насам министър-председателят направи инспекция на чисто пловдивски обект (площад "Централен"), и то в присъствието на кмета Иван Тотев. И го похвали в прав текст - площада: "Много красиво става". Думите са за пространството около Централна поща, но индиректно са и отдаване на дължимото на Тотев. Нещо повече - премиерът обеща да дойде на официалното откриване на това пространство.

Нещо, което не му се е случвало отдавна в града ни. Нека припомним, че той пропусна рязането на лентата на прекрасно обновената Цар Симеонова градина, а също и на изстраданата зала Колодрума. На партийните събрания през тази седмица, случайно или не, Иван Тотев получи най-много номинации от съпартийците си - въпреки че вече бе анонсирал желанието си да не се кандидатира за трети кметски мандат.

Дали този факт не е накарал Бойко Борисов да преосмисли отношението си към Тотев - тепърва предстои да узнаем. Единственият неоспорим факт от неочакваната визита на премиера в Пловдив е, че той остана доволен от видяното, остана доволен и от индустриалното развитие на Пловдив и региона. Видя и изрече на глас положителната промяна, която от 8 години насам се случва в града ни. "Виждате градът какъв е бил и какъв става", бяха последните му думи. Да очакваме ли неочакваното?

Виж коментарите (4)

Още по темата (787):
07.02.2022 Беляшки се върна в община Пловдив
03.02.2022 Мирослав Беляшки: Не сме се карали с кмета, но ми е болно, че нещата не
вървят!
03.02.2022 Ексклузивно: Зико изгони началника на отдел "Канцелария на кмета и
протокол"!
09.12.2021 Съдът отхвърли жалбата срещу избора на Виктория Михайлова за кмет на
Калояново
25.11.2021 Мнение: Зико вече изцяло владее община Пловдив, заобиколен от послушковци
25.11.2021 Славчо Атанасов към Зико: Прекалено наведената поза в политиката не върши работа
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).