ДСБ Пловдив вече е с нов лидер

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:39 / 16.06.2016
3027
ДСБ в Пловдив е с нов лидер. Това е Йордан Иванов, част от инициативата "България на регионите". До избора се стигна, след като досегашният градски председател Пепа Деведжиева си направи отвод на годишната градска конференция. По устав тя и не може да съвместява две ръководни позиции, тъй като е в националното ръководство зам.-председател на ДСБ и отговаря за Южна България.

Според новия председател на ДСБ Йордан Иванов регионите в страната не могат да бъдат развити само и единствено посредством еврофондове. И българските региони никога няма да бъдат развити докато не се извърши истинска децентрализация.

Централната власт трябва да се откаже от ножа и хляба и да ги даде на местната власт, защото европейският модел за развити региони предполага проблемите на хората да се решават възможно най-близо до тях. Не може и не трябва централната власт да държи на ръчно управление всички общини в страната.

Източник: радио "Пловдив"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Претърсиха обитаван от пловдивчанка имот в близко село, находката...
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Луксозен хотел си направи незаконен паркинг в сърцето на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).