ДПС съветник поиска мюсюлмански фестивали в културната програма на Пловдив

Автор: Мария Морунова
Коментари (47)
14:25 / 06.02.2014
7565
Малко повече от час продължиха дебатите на общинските съветници около приемането на календара на културните събития на Пловдив за 2014 г., предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Съветниците възнегодуваха защо за фестивалите, организирани от платформа "Едно", са отделени 300 хил. лв., а  събития, които популяризират Пловдив, са ощетени. Така например за "Сцена на кръстопът" са отделени едва около 40 хил. лв. Съветниците поискаха и подробен разчет за какво точно отиват тези пари.

Съветникът от ДПС Бранимир Иванов пък поиска догодина, като се прави новият културен календар, пловдивската общинска администрация да е по-толерантна и да обърне внимание и на културните фестивали на мюсюлманската общност, която е около 80 хиляди души в града.

Ресорният кмет на Пловдив Стефан Стоянов обясни, че основно средствата са предвидени за хонорари, а подробен разчет не може да се направи за нещо, което предстои. Такъв може да има само за вече минало събитие. И обеща за "Сцена на кръстопът" да бъдат отделени около 50 хил. лв. Освен това обясни, че новите културни събития са насочени към различна аудитория и привличат допълнително хора към Пловдив като културна дестинация.

В крайна сметка съветниците приеха културния календар с 44 гласа "за", нито един "против" и 5 "въздържал се".

Виж коментарите (47)
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).