Цветни пешеходните пътеки по "6-ти септември" и "Цар Борис Трети Обединител"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (37)
08:00 / 25.03.2012
8738
Цветни пешеходни пътеки ще има по предвидените за асфалтиране участъци по бул."6-ти септември" и "Цар Борис Трети Обединител", разказа пред репортер на Plovdiv24.bg зам.-кметът Александър Държиков. Идеята на новата управа е това да стане поетапно по всички пътни артерии, на които ще се полага нова асфалт. 

Видът на материала за пътеките е студен термо пластик и има следните предимства: по-голяма износоустойчивост, по-дълго време запазване на цвета, екологичен и безотпаден продукт, има възможност за структурно нанасяне и дава възможност за допълнителна сигнализация и превенция на участниците в движението.

Пътеките струват 4-пъти по-скъпо от обикновените, но зам.-кметът заяви, че няма притеснение за липсата на средства. "280 хил. лв. са предвидени в общинския бюджет за 2012г. за маркиране на улиците в Пловдив. Това е най-голямата сума, отделяна за това досега", категоричен беше Държиков и уточни, че в предишните години общинския съвет на града е гласувал за целта по 180 хил.лв. годишно.

Цветни пешеходни пътеки има и в други части на града. Полагани са от старата управа на Пловдив още през 2008г., но тъй като годността им е около 4 години, боята им вече е почти паднала, коментира още Държиков и допълни, че гаранцията на обикновените е 10 месеца.

Виж коментарите (37)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).