Цирк "София" развесели пловдивчани с шествие на Главната

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:56 / 16.04.2016
5745
Главната улица на Пловдив се изпълни с усмивки, смях и весело настроение. Шествието на цирк "София" с приказните герои на миньоните, Спондж Боб, Дарт Вейдър, Йода, акробати, жонгльори и артисти показа на малки и големи магията и красотата на цирковото изкуство. 

Пред сградата на Община Пловдив на площад "Стефан Стамболов" те бяха посрещнати от Амелия Гешева - заместник-кмет "Култура и туризъм", а специално подготвеното шоу беше във връзка с честването на Международния ден на цирковото изкуство - 16-и април.

"Най-хубавото, което може да бъде подарък за Вас днес, са благодарностите на хората към това, което правите. Вярвам, че циркът е магия и като те омагьоса, е за цял живот. Никога не губете онова удовлетворение и емоция към това, което правите. Нека да бъдат пълни сърцата Ви с обичта, която Вашата публика Ви дава. Добре дошли в Пловдив, Европейска столица на културата 2019", приветства Амелия Гешева.

Истинска лама и малко черно пони дефилираха търпеливо сред множеството от малки и големи любители на цирковото изкуство, които не спираха да се снимат с тях. Името на ламата е Зоро и е част от номера на унгарските артисти, които гостуват със собствен спектакъл.

"Пловдив е родният град на цирк "София". Тук за първи път цирка посреща своите развълнувани зрители. След успешно турне в Турция се завръщаме в любимия Пловдив. тук публиката е сърдечна, гореща, темпераментна. 

Радваме се, че ще посрещаме хората до 30-и май и каним тези, които искат да почувстват магията на цирка и да забравят за всичките си грижи и проблеми", заяви артистичният директор на цирка Драгомир Драганов, който ще води представленията. 

Той честити празника, пожела претъпкани зали, много успех и слава на българския цирк, който има 120-годишна история.

На 16-и април по традиция в цял свят се чества Международния ден на цирковото изкуство, като празникът се провежда под патронажа на Нейно кралско височество принцесата на Монако. 

В него се включват всички циркове, членуващи в Европейската циркова асоциация. Във всички държави празникът е свързан с улично шествие на артисти и дресирани животни и среща с представители на културата на съответната община, на която гостува циркът.

Шоуто е и своеобразно официално откриване на гостуването на българския национален цирк "София" в Пловдив, шапитото на който вече е разположено в район "Тракия". Репетициите са отворени за публика, а за вечерния спектакъл ще пристигнат ветераните на българския цирк, които ще получат плакети в знак на признание. Спектаклите на Българския национален цирк "София" са всеки ден, без понеделник, от 18,30 часа, в събота и неделя - от 16,00 и от 18,30 часа.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив започва пръскане срещу хапещи насекоми
Млад мъж на 21 години потроши магазин в Пловдив
Догодина пътуваме до морето с частни влакове на пловдивска компан...
Силен дъжд над Пловдив
Готова е най-новата улица в Пловдив
4517 нарушения за 5 дни в Пловдив и региона!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).