"Цигански колела" за четвърти път пред публика в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:25 / 22.01.2019
1875
Представлението на ромски и български език "Цигански колела“, написано от талантливата Здрава Каменова специално за младата ромска актриса Наталия Цекова, ще се играе за четвърти път пред публика. След представянето му пред деца в ОУ "Панайот Волов“, ОУ "Йордан Йовков“ и ОУ "Пенчо Славейков“ този път домакини са Bee Bop Café. Там с вход свободен от 19.00 часа на 23 януари Наталия Цекова и акордеонистът Мартин Любенов ще разкажат истории за отдавна заровен в България индийски слон, за танци върху падащи звезди, за момче, което вярва, че е куче и за мечтата да си "Мис Свят“.

Постановката е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 и е организирана от театрална компания "Празното пространство“ с режисьор Калин Ангелов. Спектакълът се фокусира около въпроса дали една жена е готова да забрави всичките си традиции и спомени заради любовта. Представлението се базира на реални истории на роми от България и фрагменти от техни легенди. През призмата на тяхната история, култура и традиции, се показват препятствията, пред които ги изправя процесът на интеграция.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).