Чудо с дете в пловдивска болница

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (275)
10:14 / 16.10.2020
97188
Иван Стоянов е като всички деца по земята и много не обича да слуша напътствията на възрастните. В училище захвърля патериците си и демонстрира пред съучениците как ходи без тях.

"Сега е на 7 години, но преживява първата си хирургическа интервенция, когато е едва на 7 дни. Роден е със здравословни проблеми – заради спина бифида се наложи най-напред да му оперират кръста, а на 20-я ден от му сложиха клапа на главата, защото има и хидроцефалия", разказа майката Мария Стоянова.

Когато идва време да проходи, родителите забелязват, че малчуганът криви крачетата си и отново тръгват да търсят помощ. Правят му 2 операции на крачетата, но резултатът е лош, детето няма никакво подобрение. Семейството преживява тежки моменти, но не се отказва и продължава да обикаля лечебни заведения и кабинети с години, за да намери спасение за малкия Иван. Вместо това обаче получава нов удар - 3-ма лекари от различни лечебни заведения казват на майката, че детето няма да проходи.

"Не се занимавайте повече, спрете да се борите и най-скъпите ортези да купите, каквито и операции да направите на детето, няма да има подобрение", категорични са те.

Тогава съдбата ни подаде ръка, разказа Мария. Нейна позната, чийто син е лекуван в пловдивска болница, подобрил се е значително и дори е участвал в "България търси талант“, я насочва към д-р Янаки Янакиев. "Потърсете го, той ще ви помогне", препоръчва тя.

Още на първия преглед известният лекар успокоява семейството и го уверява, че 5-годишният Иван ще се оправи и ще ходи. Направени са 2 операции на лявото краче и една на дясното. След интервенциите семейството се връща в София и провежда 10-дневна рехабилитация. Когато приключва, медиците им подаряват патерици с надеждата малчуганът да си помага, когато се опитва да изправи.

"Чудото стана! Вкъщи той не само се изправи на крака, започна да ходи, а вече и без патерици. Посещава училище и е ученик във втори клас. Това огромно постижение го дължим на д-р Янакиев“, щастлива е майката. Тя продължава да прави масажи на детето си и да изпълнява специалната гимнастика в дома си.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (275)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).