Член на СИК в Пловдив обижда гласоподавател с "шапшал"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
15:15 / 29.10.2023
7222
Читател на Plovdiv24.bg се свърза с редакцията ни, за да разкаже , че е станал обект на грубо отношение и обиди от член на СИК в днешния изборен ден. Ето какво разказа той:

Току-що се завърнах след гласуването с баба ми в избирателния секционен пункт "ОУ Душо Хаджидеков", Секция 77. Имаше инцидент с един господин от комисията, който почти доведе до конфликт. Веднага след влизането ни в секцията той изглеждаше арогантен и изяснено подразнен. Той се отнасяше с неуважение към избирателите и влизаше в конфронтация с други членове на избирателната секция.

Когато го попитах за името му, защото нямаше бадж, за да подам сигнал до Централната избирателна комисия, той ме обиди, наричайки ме "шапшал" и обидно коментира външния ми вид. Понеже имах законното право да му задам този въпрос и той го отказа, аз реших да направя снимка на него.

След това той започна заплашително да се приближава към мен, с намерението да се конфронтира за снимката, продължавайки с обиди и обвинения "кой съм" и "що представлявам". Въпреки че опитах да му обясня, че поведението му не е приемливо, той настояваше и продължаваше да провокира ситуацията.

Накрая други членове на избирателната секция се намесиха и го отстраниха, обяснявайки му, че имам право да го питам за името и да го снимам, тъй като се намирам на обществено място. Този инцидент беше завършекът на мое стресиращо гласуване, което преживях за първи път.

Виж коментарите (4)

Още по темата (937):
05.04.2024 МВР с остра реакция към Кирил Петков и Атанас Атанасов
01.03.2024 Нов общински съветник в Пловдив
21.02.2024 ВАС реши: В Панагюрище ще има нови кметски избори
16.01.2024 Момчето, което показа мускули, докато се брояха бюлетини, остана без
заплащане
05.01.2024 Иван Петков напуска ръководството на ГС на БСП – Пловдив, избраха нов председател
23.12.2023 Глобяват самозабравили се партии в Пловдив?
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението с градския транспорт в Пловдив е критично
Пловдивчанин: Добре че жена ми издърпа детето!
Цвета Караянчева в община "Родопи": Имаме амбиция за открито упра...
Загадка от "Кючука": Кой е с предимство?
Чудесни новини за детето, малтретирано в Пловдив: Добре е и ходи ...
Наглостта на тарикатите в Пловдив няма край


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).