Читателка се оплака от условията в "Социално подпомагане" в район "Южен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:40 / 06.01.2019
13608
Читателка на Plovdiv24.bg се оплака от условията в "Социално подпомагане" в район "Южен". Ето на какво се е натъкнала:

"Здравейте! Искам да изкажа възмущението и разочарованието си от посещението си в дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив, район "Южен" на ул. "3-ти март". Условията в сградата на институцията са просто недопустими. В стая около 20 кв. м се помещава "чакалнята", в която има 2 стола и вероятно стотици чакащи на опашка за различни социални услуги, най-спешна от които в момента е винетната такса.

Инвалиди, пенсионери и майки с деца чакат на студ и теснотия в ужасни условия, за да вземат декларация за попълване. След което попълват в същите условия, облегнати на стена или където могат и отново застават на опашката, която стига и отвън на студа. Нормално ли е? Пловдив - Европейска столица на културата... Дали?

За ремонти на улици, булеварди и "европейска сцена" има възможност, а за крещящата нужда от по-голямо място - не?! На мен лично ми се налага няколко пъти годишно да посещавам институцията, предполагам на всеки гражданин също. Само си представете какво е да чакаш на такива опашки, за да се възползваш от правото си...

"Кочината на прасетата е по-широка и топла" бяха думите на един от възрастните чакащи. Прасета ли сме? Или по-зле? Правостоящи инвалиди с бастуни под ръка и майки с деца отвън на ледения вятър?!? За да спазим срока за винетка по инвалидност или детски надбавки, чакайки в такива условия, придружени от виковете и караниците на чакащите пазещи реда си."

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).