Читателка: В автобусите за Куклен е ад! А когато навън стане 42°?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (13)
09:20 / 13.06.2012
3595
На редакционната поща на Plovdiv24.bg напоследък получаваме все повече сигнали, свързани с липсата на климатици в някои автобуси, а проблемът придобива още по-сериозни размери, имайки предвид настъпващия летен сезон и чувствителното покачване на температурите. Ето какво пише наша читателка:

Здравейте! Аз съм Ваша редовна читателка и като такава знам, че винаги отразявате новините такива, каквито са!

Редовен пътник съм по автобусната линия Куклен - Пловдив - Куклен и искам да изразя възмущението си от отношението на фирмата превозвач "Хеброс бус".

Автобусите, с които осъществяват превозите на пътници, са стари и без никаква климатизация. През зимата няма парно и умираш от студ, а лятото сякаш си попаднал в ада. Не може при всяко покачване на цените на горивата те да увеличават стойността на билета, а за комфорта на пътниците никой да не мисли.

В понеделник в 17 часа беше почти невъзможно да се пътува заради непоносимата жега вътре в автобуса! Питам - какво правим, когато навън стане 42 градуса?

"Въпросният автобус е от т.нар. съчленен тип, които автобуси обикновено се използват за близки разстояния. При тях двигателят е монтиран отзад и просто няма технологична възможност да им бъдат поставени климатици, но за сметка на това имат големи люкове и отваряеми странични прозорци. Едва 5% от автобусите ни, обслужващи автогара "Родопи", са от този тип". Това обясниха за Plovdiv24.bg от "Хеброс бус".


Виж коментарите (13)
Още новини от Новини от Пловдив:
Дърво е премазало кола след силната буря в Пловдивско
"Мерцедес" се заби в дърво в "Смирненски"
Млад мъж от "Столипиново" учи за зъболекар, иска да си отвори каб...
Пловдив изпревари Варна по население
"Смирненски" е непроходим! Шофьори: Изведнъж всичко спря, този пр...
Прокуратурата се самосезира заради мутренските изпълнения на буле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).