Читателка: Срещу 1.40 лв. "Хеброс Бус" ви гарантира коледен кошмар, който дълго ще помните!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
12:08 / 29.12.2020
11763
Разтроена читателка се свърза с редакцията на Plovdiv24.bg, за да сподели своето не съвсем празнично преживяване, както тя го нарече. Даваме й думата и публикуваме текста без редакторска намеса:

"Здравейте! От години по неволя ползвам услугите на "Хебросбус" на автогара "Родопи" в Пловдив. Лятото без климатици, в малки автобуси, тълпа от хора и рядко спазване на мерките - трудно се преживяваше, но оставаше надеждата, понеже някои от служителите по автобусните линии бяха отзивчиви и любезни. Напоследък и това липсва.

На Стефанов ден трябваше да посетя роднини в с.Първенец за празника, но късно разбрах, че разписанието на автобусите е силно съкратено заради пандемията. След консултация с касиерката на билетното гише ми бе съобщено, че ще пътува автобус до с. Бойково, който минава през Първенец и ще мога да го ползвам, вместо да чакам още 40 минути. Купих си билет за 1.40лв. и зачаках.

Въпросният автобус с номер РВ1083 трябваше да тръгне от шести сектор в 17.00 часа. Шофьорът дойде с 5 минути закъснение и все пак се качихме - аз и още един младеж. Тръгнахме с 10 минути закъснение - замълчах си. Шофьорът беше без маска - замълчах си. Когато стигнахме в Първенец, го помолих да спре на долната спирка в селото - там има две. Той безизразно продължи да шофира. Подмина спирката, а чак след като за трети път го питах защо не спира, той каза: "Забранено ми е, аз за Бойково пътувам!". Попитах го, ако човек от Първенец пътува за Бойково и чака автобуса на тази спирка, какво става, той каза: "Трябва на другата да чака!".

Потресена съм. Валеше силно и беше много студено. Разстоянието между двете спирки е около километър, което не е много. Повече ме потресе обаче отвратителното отношение на шофьора. Той първо не ми отговори, после ми излезе с някакво тъпо оправдание защо няма да спре. Беше груб и арогантен.

Попитах го как така на една спирка му е забранено да спира, а на друга не - той отвърна с грубост, че ще спира, където прецени. Не се представи, така че не му знам името.

Слязох, повървях 10 минути, прибрах се и се стоплих при роднините си, но горчивия вкус остана. Разговарях с моя близка приятелка за случая, жената е на около 60 години, и разказа, че същия шофьор я е подминал на спирка в Коматево през есента - оставил я е в проливен дъжд да чака над час следващия автобус.

Питам до кога "Хебросбус" ще назначават социопати? Това не са хора, а за мен - животни в най-висшия смисъл на думата. Ако бях възрастна жена, болна, или бременна, сигурно пак щеше да ме остави в студа. Говорим за нормално човешко отношение - на тази автогара няма как да го срещнете.

Редовно пътувам от там и от 10 служителя,  най-много двама са вежливи и любезни.

Явно шефът им дава да не спазват правилата за борба с пандемията, явно им позволява да не спазват графика и работното си време, да закъсняват, но недай си Боже автобус да спре на спирка! Не било разрешено. Потресена съм, и коментарите оставям на Вас!"

Виж коментарите (5)

Още по темата (162):
20.12.2021 От утре започват засилени проверки в цялата страна! 
17.12.2021 60 000 българи напускат страната следващата седмица
17.12.2021 Важна информация от "Български пощи" за празниците
13.12.2021 Предстои голямото пътуване: Какво да вземем в колата си?
13.12.2021 Габровци не изневериха на хумора си! Вижте каква коледна елха имат!
09.12.2021 Страхотна инициатива организира Министерството на земеделието
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).