Читатели: Кратерите по "Коматевско шосе" са като тези на Луната! Кметът: Пътят става асфалтов!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (20)
09:45 / 24.08.2012
7665
За минното поле, в което периодично през годините се превръща "Коматевско шосе", Plovdiv24.bg е писал неведнъж. Положението и в момента там е, меко казано, неприятно и буквално преминаването по тази пътна артерия е истински опасно заради летящите павета, които спокойно биха могли да се забият в нечие предно стъкло и да причинят най-лошото. Ето какво пише на редакционната ни поща една огорчена пловдивчанка:

Искам чрез вашия сайт да поканя кмета на Пловдив инж. Тотев със собствената си кола да мине по "Коматевско шосе", в участъка от фирма Филикон до новостроящия се стадион в "Коматево". Ако се съгласи, искам да го предупредя, че се намира в Пловдив, а не на Луната, че по пътя ще се натъкне на около по 6-7 дупки-кратери и в двете посоки и сигурно ще срещне псуващи шофьори, които всеки ден си трошат колите по тази отсечка. 

Съпругът ми е един от потърпевшите - преди около седмица влезе в такава "новоразкрила" се яма и изкриви джантата и повреди предна дясна гума. Докога ще оправяте, г-н Тотев, само централните улици, с нужда и без нужда, а един от натоварените участъци от градската пътна мрежа е забравен от години? Оттам минават и товарни и леки автомобили. Сега особено като се строи новият спортен комплекс. Състоянието на пътя е невъзможно. Докога ще чакаме???

Кметът Иван Тотев коментира цялата ситуация така:

"Днес от 10 часа започва отстраняването на дупките, които създават големи проблеми на гражданите, минаващи оттам. Години наред за тази настилка не са полагани усилия и затова сега тя се разрушава. Това беше един от най-големите проблеми, който бе поставян от жителите на "Коматево" още в предизборната кампания. Но вече има светлина в тунела. Ние поехме ангажимент в нашия мандат "Коматевско шосе" да стане асфалтов път и то ще бъде такъв. 

Проектирането вече е обявено в Агенцията за обществените поръчки, а най-вероятно следващата седмица ще отворим и самите оферти. От проектанта искаме проект за четирилентов път (две платна с по две ленти), с осветление и велоалеи. Проектът трябва да бъде разделен на две фази - едната фаза да включва едното платно с двете ленти в съществуващия сега габарит, за да можем догодина да започнем да го изпълняваме без отчуждаване, а вторият етап на проекта да включва второто платно, което ще изградим след процедурите по отчуждаване и когато преценим, че вече е необходимо. Подготвяме се догодина до лятото да започнем строителство там на едното платно - две ленти, осветление и велоалея", изчерпателен бе кметът. 

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (20)

Още по темата (133):
21.10.2022 Затварят част от "Коматевско шосе" 
24.04.2021 Пловдивчанин поиска по любопитен начин мобилни светофари
30.08.2019 Работещ светофар изненада пловдивчани!
15.03.2019 Ограничават движението в част от "Коматевско шосе" заради ревизия на водопроводен възел
12.10.2018 Разкопаха новия асфалт на "Коматевско шосе"
03.09.2018 Догодина пак подхващат "Коматевско шосе"
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).