Читатели: Кога в Пловдив ще има повече кучешки площадки?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (78)
09:10 / 18.03.2012
8782
Широк отзвук сред читателите на Plovdiv24.bg предизвика публикуването на материала 500 лв. глоба, ако разхождаш кучето си на детска площадка, от който стават ясни част от строгите мерки, които новата управа на Пловдив в лицето на Иван Тотев има намерение да въведе срещу липсата на граждански контрол. Много въпроси на граждани получихме в редакцията на сайта ни, като почти всички от тях се оформят около питането за направата на още кучешките площадки. 

"Много е добра идеята на кмета, но след като повечето кучкари плащаме данък от по 20 лв. за домашен любимец, кога ще бъдат направени повече площадки за кучетата ни. Аз гледам две, чистя им, плащам им и гледам да избягвам да минавам покрай децата с тях, но някой път това е невъзможно. Мисля, че сме европейски граждани и нека не само изискванията към нас да са такива, а и условията, които ни се предлагат", пише един от читателите на сайта ни.

Plovdiv24.bg, провокиран от големия интерес към темата, реши да провери как се стопанисват и използват кучешките площадки в града.  Избрахме една от съществуващите такива, намираща се в район "Южен" до училище "Димитър Талев", за която още през лятото на 2011г. писахме, че се руши от вандали. Проверка на място показа, че в момента тя е в добро състояние.

"Тъй като никой от общината не се грижи за площадката, ние, собствениците на кучетата, които разхождаме тук, правим това. Всяка неделя се събираме да я чистим, освен това ремонтирахме оградата и вратата на съоръжението", разказа един от собствениците, докато неговият домашен любимец се разхождаше в площадката.

Друг стопанин на куче пък се възмути от това, че в целия район има само една такава и когато се съберат повече кучета, няма къде да тичат свободно.

Най-много коментари обаче предизвика намерението на кметът Иван Тотев за глобяване с 500 лв. на собствениците, разхождащи домашните си любимци на детски площадки.

"Това е немислимо, повечето детски площадки са в близост до местата, където разхождаме любимците си...Как да стигнем с кучетата си до определеното място за разходка, например тази площадка, като за целта минаваме през парк, който почти винаги е пълен с деца, особено в събота и неделя...", бяха преобладаващите мнения на хората, а междувременно докато стигне до оградената площадка, домашният любимец на една дама, направи "голямата" работа точно там, където през почивните дни малчугани от квартала ритат топка. Изпражнението беше изчистено веднага от стопанката на кучето, но този факт някак оставя отворен въпросът как ще се осъществява навременният контрол в такива случаи, за да сме сигурни, че децата ни, а и ние, няма случайно да стъпим в кучешки фекалии, оставени от недобросъвестни граждани след като техният любимец не е "стискал" до определеното за това място.


Виж коментарите (78)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).