Читател за района около ул. "Димитър Талев" 65: Положението е ужасно

Автор: Мариана Панчева
Коментари (4)
08:30 / 31.03.2016
5250
Пловдивчанин се оплака пред Plovdiv24.bg от състоянието на улиците и пространствата около жилищен блок на ул. "Димитър Талев". 

"Пиша Ви относно ужасното състояние на прилежашите площи и улици около жилищен блок на адрес "Димитър Талев" 65. Зададох въпрос на г-н Борислав Инчев (кмет на район Южен) за състоянието на улиците и кога ще бъдат оправени, но отговор нямаше. 

На всичкото отгоре тези улици се превърнаха в нещо като главен път между ул. "Димитър Талев" и магазин "Кауфланд" и съществува реална опасност от инцидент с тези непрестанно преминаващи автомобили.

В още по-лошо състояние е "улицата" зад блока, която според плановете и според г-н Инчев не е улица, а прилежаща площ към блока и поради тази причина Общината отказва да я приведе в нормален вид.

Още по-смущаващо, според мен, е, че на тази улица се отдават пространства за гражни клетки и най-потърпевш от състоянието на улицата съм аз, тъй като ползвам гараж точно в средата на "езерото".

Интересното е, че преди 3 години, когато взех гаража мястото беше засипано с чакълеста смес и нямаше никакви проблеми. Постепенно пътят пропадна и се образува това "езеро", което от повече от 6 месеца не е пресъхвало.

Преди около 3 седмици има изпратено официално писмо от г-н Владимир Петров (В.И.Д. Обществен посредник на Община Пловдив) относно състоянието на улиците и дали те влизат в план 2016 за реконструкция. 

В отговор на една от първите ми жалби от 2015г. ми бе отговорено, че реконструкцията на улиците е планирана за 2016 година.

И в заключение - преди около 2 часа, прибирайки колата си, за втори път спуках гума в езерото и ми се наложи в 22,30 да търся вулканизатор", описва неволите си пловдивчанинът. 

Plovdiv24.bg направи запитване по проблема в администрацията на район "Южен". Районният кмет Борислав Инчев разказа, че казусът му е известен, а кореспонденцията с нашия читател - дълга. 

Инчев сам е направил оглед на споменатото място, а след негово разпореждане специалисти от районната администрация са обследвали възможностите за отводняване на посочения участък. 

"Към настоящият момент няма възможност за трайно решаване на проблема с отводняването, защото липса на изградена канализация и дъждоприемни шахти", категоричен бе районният кмет.

В съществуващите планове за квартала пък отсечката не е със статут на улица, а прилежаща част към общ урегулиран поземлен имот, в който попада и блока. 

"По одобрените градски планове още от 1984 година този участък не фигурира като улица, а като терен с обслужваща функция към урегулираният имот, в който попада и блока, а разполагането на гаражи става по ред, който е указан в Наредбата за разполагане на преместваеми обекти за търговски и други обслужващи дейности, която е прието с Решение на Общински съвет Пловдив от 2009 г.", посочи още Инчев и поясни, че администрацията е предложила няколко алтернативи на пловдивчанина. 

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанка: Такива комплексари със спортни екипи и бръснати гла...
Репортерка на bTV излезе да пазарува за Великден в Пловдив, показ...
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Ето на това се казва нахалство
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).