Читател на Plovdiv24.bg с покъртителен разказ след катастрофата в Труд

Автор: Васил Динев
Коментари (12)
18:56 / 03.06.2018
87399
Оптимист съм бил винаги...до днес, започва разказа си в писмо до нас читател на Plovdiv24.bg. Ето как продължава:

   1-ви юни, 2-ри юни – все хубави празнични дни. Народът тръгнал да отбележи дали Ботевите чествания, дали Празниците на розата, дали Деня на детето. Неделя следобед – поредната натоварена обстановка по иначе "превъзходните" ни български пътища. И поредната "млада дама" зад волана на мощен джип. Сами се досещате за резултата – поредната безмислена маневра и сблъсък, застрашаващ живота на случайно озовалите се в неподходящия момент и място хора. Мястото е входът на село Труд, времето е 03.05.2018г.

   Не пиша, за да обвинявам дамата, предизвикала катастрофата /на нея надявам се има кой да й търси отговорност/, а за да споделя разочарованието си от бездушието на обществото, за да изразя гнева си срещу липсата на каквито и да било ценности в иначе вечно мрънкащия ни народ.

   Пътувах със семейството си за Пловдив, когато на около 500м. преди с.Труд колоната забави и спря своето движение. Предположих, че има катастрофа пред нас и за съжаление не сгреших. Виждахме как колите отбиват покрай платното за движение и заобикалят през чакъла в банкета. Приближихме и видяхме 3 коли който се бяха ударили. До тях имаше екип на Спешна помощ. Полиция нямаше все още. Видяхме и две малки дечица, плачещи и стоящи до най-пострадалата кола. Спрях веднага и отидох да видя с какво мога да помогна. Оказа се, че децата са в шок. Линейката е пътувала с тежко болен пациент след колите и веднага са спрели да помогнат с каквото могат. Баба им се нуждаеше от спешна помощ и лекарите бяха при нея. Изненадата и огорчението ми бе, че никой освен нас не си направи труда да спре, да види с какво може да помогне на тези хора. Явно всички онези десетки, стотици коли бързаха за нещо неотложно. Както междувпрочем и дамата с джипа, предизвикала мелето. Всички тези хора в преминаващите коли нямаха време да спрат и да помогнат, но намериха време да си извадят телефоните и да снимат. Да снимат човешката трагедия. Да, това е модерно. Да се снима, да се споделя, да се правят лайкове върху нещастието на другите. Позор. Срам ме е, че съм част от това заспало, овчедушно общество. Срам ме е, че се наложи да давам идиотски обяснения на децата си на въпросите им "Защо никой не спира да помогне?" Защо всички ни заобикалят и само снимат?"

Виж коментарите (12)

Още по темата (22):
16.10.2020 Гаджето на психоложката си каза всичко и получи присъда!
15.09.2020 Гаджето на психоложката пак върти номера
17.07.2020 Влачи се делото срещу гаджето на психоложката, предизвикала меле с 8
пострадали
12.03.2020 Спор в пловдивския съд кое е по-силно – любовта или коронавирусът?
16.01.2020 Гаджето на психоложката Антония: Не си знам наизуст ЕГН-то
18.11.2019 Ето го гаджето на психоложката, излъгал полицията за катастрофата край
Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).