Читател: Знаете ли кой е този пловдивски булевард?

Автор: Георги Василев
Коментари (11)
14:55 / 11.05.2020
9304
"Едва ли много от новите пловдивчани знаят кой е този пловдивски булевард“. Така читател на Plovdiv24.bg започва писмото си до редакцията ни. Той изпрати и актуална снимка, на която се вижда стара и ръждясала табела, на която пише "бул. Кишинев“. Ето какво още любопитно разказа нашият читател:

"Наскоро се разхождах в район "Западен“ и забелязах този стар уличен знак, намира се точно на един от прелезите. "Кишинев“ всъщност е старото име на булевард "Пещерско шосе“. Смениха името горе-долу в средата на 90-те години, а тази табела е просъществувала 25 години, без да бъде демонтирана.

По това време целият квартал изглеждаше различно. След прелеза на "Кишинев“ нямаше бензиностанция, нямаше големи западни хипермаркети, молове, бизнес сгради, градинки и всичко останало, което виждаме там днес. Булевардът беше павиран.

През 90-те години цялото пространство между бул. "Пещерско шосе“, "Копривщица“, "Свобода“, почти до улица "Перущица“ беше осеяно с малки ниви. Там пловдивчаните от блоковете в района си гледаха зарзават и различни култури. Точно до прелеза имаше стари строителни отпадъци, където бездомници живееха в бетонни цилиндри.

Работеше само магазин "Направи си сам“ – голям и модерен за времето си магазин за мебели, където имаше и кокетно кафене. Днес и този емблематичен обект от миналото остава непознат за модерните пловдивчани. Разбира се, Аптечното и ХЕИ, които се намират в съседство работят и до днес.

На булевард "Кишинев“ ясно се вижда колко е напреднал Пловдив за последните 25 години. Не бива да забравяме обаче и миналото си, може би затова и от администрацията са забравили да демонтират табелата“.

Виж коментарите (11)
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).