Читател: Роми образуват "ново временно депо" за събиране на отпадъци в "Тракия"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (23)
15:14 / 01.08.2011
17696
"Вижте как новите интереси на ромите към разделното събиране на отпадъци, водят до образуването на нови временни депа за събиране на същите", пише на редакционната поща на Plovdiv24.bg жител на район "Тракия".

В писмото си, читателят изразява своето възмущение от факта, че "явно никой не може да се справи с бързо действащите ромски "сметовози" и описва интересна случка, на която той е бил свидетел.

"Видях как каруца с хубави автомобилни тасове на колелата, натоварена с една огромна бала боклук, се промуши до трафопоста до бл. 55 в "Тракия", набързо изсули боклука и изчезна. Оказа се, че балата е пълна с пластмасови бутилки, съвестно събирани от нас, обаче, явно за ромските граждани, в контейнерите за разделно събиране на метал и пластмаса", пояснява читателят. 

"Може би ромите ще си я вземат, но може и да складират още някоя, за да ползват пълноценно новообразуваното депо", продължава с размислите си той.

Екипът на Plovdiv24.bg също смята, че безразборно движещите се каруци, пълни с отпадъци, създават много вреди. Припомняме още, че много се говореше и за забраната на същите т.нар. "возила". Но явно, след поредната неприятна ситуация като тази, проблемът още не е решен. 

Освен това, ние смятаме, че на никой не му е приятно непрекъснато да слуша под прозорците си до болка познатия репертоар: "Изкупувам стари печки, перални, бойлери, стари пружини, варели, радиатори, стар отпадък, чистим мазета".

Репортерът ни сигнализира кметът на район "Тракия" Гиньо Матев.
 
"За съжаление, това стана доста често случващо се явление. Ще сигнализирам в службите на полицията и ОП "Чистота" нововобразувалото се депо за отпадъци до трафопоста на бл.55 в района веднага да бъде премахнато", категоричен беше Матев.


Виж коментарите (23)
Още новини от Новини от Пловдив:
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод
Тези са арестуваните за крупната измама в Пловдив
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин
"Прослав" няма да е първият естествен резерват в Пловдив
Вече асфалтират улица "Петър Стоев"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).