Читател: Постоянен тормоз в "Гагарин" от шумни домашни любимци

Автор: Мария Морунова
Коментари (13)
09:25 / 02.08.2015
9419
Читател на Plovdiv24.bg алармира за непрестанен кучешки лай в съседство. Ето какво споделя читателят ни:

"Здравейте! Това, което ви изпращам като сигнал не е новина, за съжаление продължава от доста време.

Както предполагам знаете, в кв. "Гагарин" има доста къщи с дворове, а в тях доста от гражданите гледат домашни любимци - кучета. Разбира се, в това няма нищо лошо, НО...

Проблемът е, че масово тези кучета лаят и то почти непрекъснато през деня, а също и през нощта без никой да направи какъвто и да било опит да ги спре или прибере вкъщи, за да не притесняват останалите съседи.

Последният случай е от къща на ул. "Стефан и Обрейко Обрейкови" - кучето не престана да лае в продължение на около половин час, без прекъсване, защото в двора се беше вмъкнало малко коте. Собствениците на кучето бяха там през цялото време, но не предприеха никакви действия, явно за тях това е нормално.

Съседът ни, с който делим един двор също има голямо куче, което лае при всяко минаване на друго животно покрай двора и наистина е нетърпимо, все едно ми лае в стаята!

Въпросът ми е - как можем ние , които сме против непрестанния кучешки лай да си потърсим правото на тишина и спокойствие? Това е записано в реда за регистрация и отглеждане на домашни животни, селскостопански птици и животни и горска техника на територията на община Пловдив:

(7) (Нова с Р. № 32, Пр. № 3 от 23.02.2006 г., изм. с Р. № 343, Пр. № 14 от 2.08.2007 г.) Собствениците на кучета и котки са длъжни да се отнасят към тях с грижата на добри стопани и да им осигуряват условия за тяхното отглеждане, като спазват необходимите хигиенни условия и не нарушават спокойствието на гражданите, живеещи в нееднофамилни жилищни сгради, на съседите в района и др."

От Общинския инспекторат, където се подават такива сигнали, припомнят, че непрекъснато правят подобни проверки. Въпреки това сигналът им е предаден.

Виж коментарите (13)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пейков за електромобила си: Стигам със зор от Пловдив до София, н...
Туристи оставиха близо 9 млн. лв. в Пловдив
Дъждовно и облачно ще е времето днес в Пловдив
Заради непрекъснат тормоз в Пловдив жена предоставя спалнята си н...
Пловдивчанка се възмути от мръсотията в градския транспорт
Водачите на листите на "БСП за България" откриха предизборния си ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).