Читател: Катаджии поругаха достойнството ми!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (48)
08:47 / 21.06.2019
35366
Читател на Plovdiv24.bg се свърза с нашата медия, за да разкаже какво са му причинили пътни полицаи от ОД МВР Пловдив. Публикуваме сигнала му без редакторска намеса:

"Уважаема редакция,

Тъй като опитах всички законови начини да се справя с абсурдната ситуация, в която бях въвлечен, реших да разкажа какво ми се случи и да разбера дали има и други потърпевши.

На 13.06.2019 г. на пътя между селата Дрангово и Стрелци бях спрян от полицаи за проверка. Тъй като не бях извършил никакво нарушение, спокойно дадох документите си. Изненадах се, когато видях, че единият от полицаите - Стоян Маринов Муевски започна да пише фиш за нарушение. Попитах го какво нарушение съм извършил, а отговорът беше, че карам без включени светлини, което не съответстваше на истината. Тъй като не бях съгласен с констатираното и протестирах, бях заплашен, че ще ми съставят акт.

Позвъних на 112, за да съобщя за случая с молба за съдействие и помощ. Оттам ме свързаха с дежурния по КАТ, който с много благ тон ме посъветва да пусна оплакване или възражение в полицейското управление, от което са полицейските служители. След като ги снимах и с фиш в ръката, се отправих към полицейското управление в Раковски, за да сигнализирам за извършеното правонарушение от страна на полицаите спрямо мен. Там след като ме вписаха в книгата на посетителите, ме представиха на полицейски служител, който в момента изпълняваше службата на зам.-началник на управлението.

Разказах му какво се случи. За него беше единствено важно дали са ми поискали пари, което в действителност не се случи. Пое ангажимент да ме информира след разговор с колегите си. Оставих името и телефона си с надеждата, че до написването на това писмо ще получа основателно обяснение за неправомерните действия на органите на полицията. До момента това не се е случило.

Изпращам ви снимки на полицаите, които ми написаха фиш и ми обясниха, че ако не съм съгласен, трябва да "вървя да го доказвам“ – т.е. съм виновен до доказване на противното. В неизгодна позиция съм, защото бях сам в колата, а те – двама.

Като съвестен данъкоплатец, си платих веднага фиша, но въпросът не е в неговата стойност, а в поруганото достойнство и чест на един принципен човек".

Велеслав Нотов

Виж коментарите (48)
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).