Читател: Бездомни кучета по Главната тормозят гражданите, излезли с домашните си любимци

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (53)
08:10 / 23.09.2011
4717
Читател на Plovdiv24.bg сигнализира на редакционнта ни поща за безпризорните кучета по главната улица на Пловдив:

Пиша ви относно проблема с кучетата по главната улица. Не знам дали скоро сте били вечер там, но вместо да е приятно и спокойно място за разходка(едно от малкото),там се разхождат, лежат и гонят бездомни кучета.

Явно има някакъв контрол, защото са маркирани,но все пак мисля, че някой трябва да се погрижи за това да ги няма. Няколко пъти ставам свидетел на това как тези кучета се сдърпват с кучетата на хора, които си ги разхождат нормално вързани. Мисля,че картината не е никак подходяща за един европейски град,особено когато последните месеци наблюдаваме засилени посещения от чуждестранни туристи! 


"В момета бездомните кучета, или по сигнал или видени от наши инспектори, се хващат, кастрират се, обезпаразитяват се и се маркират. След това те отново се пускат, тъй като нормативната база не ни позволява да ги задържаме", каза за Plovdiv24.bg Божидар Пехливанов, началник отдел "Контрол на чистотата и обществения ред" в Пловдивски общински инспекторат. 

Той, от своя страна, напомни на гражданите на Пловдив, че разхождането на кучета по главната улица на града е забранено. 

Виж коментарите (53)
Още новини от Новини от Пловдив:
"Дни на музиката в Балабановата къща" в предаването "Цветовете на...
Рали шампион: Ако аз трябва да мина с 200 км/ч по този участък пр...
Камери са заснели движението на джипа и момента на трагедията
Инструктор: Самонадеяността на младите водачи води до тежки ПТП-т...
Лиляната изпрати абитуриентите
Нов инцидент на мястото, на което стана фаталният сблъсък с джипа...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).