Чистотата стана повод за задочен спор между ГЕРБ и ВМРО

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:31 / 16.12.2009
11058
Нова методика за определяне на такса смет, за да е адекватна със закона, ще предлагат от ГЕРБ. Според експерта им Георги Григоров трябва да се заплаща за реално извършената услуга, а не да се определят промили върху данъчната оценка на имотите - нещо, за което вече близо година над 100 юридически и физически лица се съдят с общината.

На утрешната сесия съветниците на ГЕРБ нямало да подкрепят предлаганата план-сметка за чистотата, съобщиха на пресконфереция днес, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

18-20 милиона стигали. От гласуваните в началото на 2009-а рекордни 32 милиона лева имало много неусвоени пари
- над 8 милиона преходен остатък плюс още 2 милиона от инсталацията за изгаряне на болнични отпадъци.

Съветникът от ВМРО Камен Шишманов на пресконференция по-късно пък помоли да се прави разграничение между фирма "Чистота" и чистотата като понятие. 32 милиона били за почистващата дейност, а за фирмата - 16 милиона.

Според него няма как да не се увеличи и таксата за сметището в Цалапица, предложение за което също ще се гласува утре. Парите са и за поддръжката му, а тъй като другите общини предпочитат да го ползват за това, че е по-евтино от Шишманци може да доведе до изчерпването на капацитета му след две-три години. Така или иначе според европейските директиви твърдите битови отпадъци трябва да се депонират в Екозавода.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(C) ПОТВ

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
В 472 секции ще се гласува днес в Пловдив
Убийството в Кючука: Ударите са нанасяни както в изправено, така ...
Верижна катастрофа между няколко автомобила до Труд
Военни демонстрираха различни техники и тактики в Пловдив
Малшанс споходи десетки пловдивчани
2130 пловдивчани имат възможност да изпитат напълно непозната тръ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).