Цената на метана удари лошо голям транспортен бос в Пловдив

Автор: Цвети Тончева
Коментари (3)
14:35 / 27.09.2022
15645
С линия номер 37 имаме доста голям проблем и работим по отстраняването му, съобщи за Plovdiv24.bg Георги Стоилов, директор на ОП“Организация и контрол на транспорта“ към община Пловдив. Отговорът му идва във връзка с подаден сигнал от наш читател в статията "Расте недоволството от градския транспорт в Пловдив".

"Маршрутното разписание, строителствата и ремонтите, които вървят в града, са причината за този проблем", поясни Стоилов. По думите му, към момента маршрутът на 37 минава през три ремонта и това бави разписанието.

"Ще направим всичко възможно да отстраним проблема, търсим някакво ново решение за лека промяна в маршрута, като се движим в по-голямата част по стария маршрут", каза Стоилов.

За номер 17 все още тече вътрешна проверка тече, там също има много оплаквания от граждани. "До дни ще имаме и за тях информация“, добави Стоилов.

След 10 дни се очаква да заседава транспортната комисия, на която ще се разгледат новите маршрутни разписания. Очаква се промяната да влезе в сила от 1 ноември 2022 година, ако бъде приета от Общинския съвет.

"Засега, предвид тази голяма промяна, по която работим, от наша страна няма намерение да разваляме концесионни договори с превозвачи, но имаме много забележки и налагаме големи наказания“, каза още Георги Стоилов.

Той призна, че един от превозвачите има голям проблем от известно време и при него работата е най-зле. Това е фирма "Хеброс бус“, проблемите са по всичките линии, които фирмата обслужва. Превозвачът сам се е отказал от линия номер 10, но засега няма намерение да се отказва от другите.

Фирмата обслужва 11 линии от общинската схема на град Пловдив. Държи общо 75 направления от областната и републиканска транспортни схеми, като оперира и на територията на други общини.  

"Проблемът на собственика е, че повечето му от над 300 автобуса са на метан и с поскъпването на горивото работи на много голяма загуба сега", поясни директорът на общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта“ Георги Стоилов.  

По думите му обаче, в момента, освен обективните фактори с горивата, най-големият проблем са ремонтите в града. Заради това са закъсненията по някои от маршрутите. Извършват се множество строителни обекти. Закъснения има и по Брезовско шосе, и навсякъде, където са ремонтите. Това ще продължи и след като се променят разписанията, затова се работи по до изкусуряването на маршрутите, заяви Георги Стоилов.

Виж коментарите (3)

Още по темата (1008):
03.05.2024 Община Пловдив подаде документи за сертифициране на новата система за електронно таксуване
02.05.2024 Бивш общинар: Какво пречи Пловдив да е като Монпелие и да има безплатен градски транспорт?
29.04.2024 Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
26.04.2024 Шофьорът, псувал контрольори, ще бъде наказан
26.04.2024 Шофьор от градския транспорт поиска да обърне джуките на
контрольорка
24.04.2024 Кондукторка показа доста неприличен жест към девойка в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани гневни на новите порти на Източната порта: Като в зат...
В Пловдив жена получи бяла роза - някои разчетоха това като злове...
Пловдивчанка за Централна поща: Огромното й постмодерно туловище ...
Община Пловдив дава близо 2 млн. лв. за контрольори за лечебните ...
Музеят на авиацията с вход свободен днес
Единственият булевард в Пловдив, по който не минават автобуси?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).