Бум на строителството в Пловдив, но и на къщи в селата около града

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
10:12 / 04.02.2017
28320

Белащица, Брестник, Браниполе, Марково и останалите населени места от Община Родопи затвърдиха мястото си като предпочитани за живот от пловдивчани според данните на националното статистическо бюро. През последното тримесечие на миналата година на територията на общината са издадени най-голям брой разрешителни за строеж- на 52 жилищни сгради с 51 жилища в тях и на 23 други сгради. Град Пловдив е на второ място с близо наполовина по-малко жилищни сгради, но с 545 жилища повече.

Белащица, Брестник, Браниполе, Марково от години са известни като баровските квартали на Пловдив. Много хора по западен образец предпочитат да живеят в близките села и да пътуват за работа до Пловдив. Това и сочат данните на националното статистическо бюро. Асеновград и община Родопи са другите населени места, в които има засилен интерес към жилищното строителство.  

Областта като цяло пък изпреварва областите Бургас и Варна по броя на разрешителните, като само в София град, има повече документи.

Спрямо предходното тримесечие се наблюдава увеличение на броя на започнатите жилищни сгради, но жилищата в тях намаляват за сметка на застроената площ, която нараства.



Източник: ПОТВ

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).