Бум на близнаци в пловдивска АГ клиника

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:09 / 20.05.2020
4744
Бум на близнаци в пловдивска АГ клиника - според статистиката от началото на 2020 година са се родили повече двойки близнаци, отколкото за същия период на миналата година. УМБАЛ ,,Св. Георги’’ остава най-предпочитаното място за раждане, когато се касае за проблемна, високорискова, двуплодна бременност или IVF, поради сигурността и добрите специалисти, които работят там.

Тази седмица в клиниката по Акушерство и гинекология се родиха четири двойки близнаци, на 10, 12, 14 и 15 май. Всичките са родени чрез Цезарово сечение. 

Двете двойки близнаци са момиченца, а другите две двойки близнаци са момче и момиче.

Най-малкото от тях тежи 900 грама, а най-голямото 2950 грама. Двете двойки с най-ниско тегло са настанени в Интензивен сектор на отделението по Неонатология и за тях се грижи екипът на професор Кръстева. Третата двойка близнаци вече са изписани от родилния дом и са си в къщи. 

Последната двойка близнаци са на майка, наша колежка-акушерка, която се справя чудесно в обгрижването на бебетата.Те са добре, наречени са с хубавите български имена Калоян и Гергана и очакват съвсем скоро да се приберат у дома при щастливия татко.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).