Босненският Индиана Джоунс идва в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:07 / 29.03.2017
2151
Откривателят на босненските пирамиди проф. д-р Семир Османагич идва в България през април по покана на създателя на маршрутите до там Асен Асенов. Босненският Индиана Джоунс ще изнесе лекция на 1 април в София, от 17 ч. в бившето кино "Левски". В Пловдив срещата ще се проведе в "Гранд хотел Пловдив" на 2 април от 18 ч. На 4 април проф. Османагич ще бъде в Бургас, там срещата ще е от 18 ч. в Морското казино, а на следващия ден - 5 април, от 18 ч. ще изнесе лекция в Градската художествена галерия "Борис Георгиев" във Варна.

Проф. д-р Семир Османагич твърди, че пирамидите в Босна са с хиляди години по-стари от египетските. Учени от цял свят признават, че разкриването им ще доведе до пренаписване на учебниците по история. На лекциите в България босненският Индиана Джоунс ще разкрие коя е цивилизацията, построила тези древни съоръжения и какъв е нейният произход и защо можем да твърдим, че точно Балканите са люлка на нашата цивилизация и какви знания са владеели хората от времето на босненските пирамиди.

Кой е Семир Османагич?

Роден в Босна на 1 юни 1960 г. Завършва всички основни степени на своето образование в Сараево. Учи социология, политически науки, история, икономикa.

В средата на 80-те години на ХХ век започва работа в металургичния гигант United Metal Industry, в Сараево. През 1989 г. основава собствена компания и малко по-късно емигрира в САЩ. Днес археологът писател бизнесмен живее и работи между Хюстън и Високо. Разкопките в долината на пирамидите и тяхното проучване се превръщат в дело, смисъл и верую на живота му. Преподава антропология в Американския университет в Босна.

Автор е на 10 книги, посветени на древните цивилизации, които са издадени в САЩ, Турция, Хърватска, Естония, Босна и Херцеговина . На основата на "Цивилизациите преди официалната история" продуцира 14-сериен документален филм "В търсене на загубената цивилизация".

Топ новината за съществуването на уникалните пирамидални съоръжения в сърцето на Балканите изстрелва Сам Османагич и неговото откритие във фокуса на световните медии CNN, ABC, European TV, BBC, National Geographic channel.

Босненския Индиана Джоунс определя организирането и провеждането на археологическите разкопки във Високо до край, като мисията на живота, с главно "М". Вярва, че откритието му ще доведе не само до пренаписване на човешката история, но и ще даде на съвременната цивилизация ключ към нов еволюционен избор.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).