Бой във фирмата на пловдивски транспортен бос, служител заби глава на колега

Автор: Георги Василев
Коментари (3)
14:45 / 29.10.2019
166531
Служител на "Петко Ангелов БГ“ ЕООД заби глава на негов колега в гаража на фирмата и ще трябва да заплати 1000 лева глоба за нанесена лека телесна повреда, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Екшънът се разиграл преди близо година, но детайли около мелето изплуваха едва миналата седмица. Замесени са двама служители на дружеството. На нарушителят били възложени функции по контрол на дейността във всички отдели на фирмата, като, ако констатира нередности, следвало да уведомява ръководството.

В един момент било констатирано неправилно поставяне на пломбажно въже на един от камионите на фирмата, а обвиняемият трябвало да извърши проучване кой от служителите не е изпълнил задълженията си. Подобни задачи извършвали работниците от "Ремонтно звено транспорт“ в "Петко Ангелов БГ“ ЕООД, които трябвало да проверяват камионите преди тяхното потегляне на курс. Техен пряк шеф бил пострадалият.

Обвиняемият предложил на ръководството на дружеството всичките служители на звеното да бъдат санкционирани, като от заплатата им бъде удържана сумата от 100 лв. Началникът им обаче не бил предупреден. Когато в края на месеца служителите от звеното получили фишовете си, те установили, че заплатата им е със сто лева по-малко, като за основание било посочено "глоба“. Всички санкционирани били възмутени от случилото се.

На 28.11.2018 г. била проведена оперативка, на която отново бил поставен въпросът с наложените на служителите на "Ремонтно звено транспорт“ глоби, при което между обвиняемия и пострадалия възникнал словесен спор.

Малко по-късно нарушителят отишъл в гаража на фирмата и там отново заварил пострадалия. Имало и други работници, които извършвали служебните си задължения. Отново възникнал спор, при който шефът на звеното настоял да бъде уведомяван за това какво се случва със служителите му, като следва и той да има думата при вземането на решенията, които ги касаят.

Обвиняемият обаче му отговорил, че ще си прави каквото си иска, засилил се и с главата си ударил опонента в лицето, в областта на носа. От удара началникът на звеното политнал назад, но не паднал, от носа му започнала да тече кръв. Мигновено друг служител хванал обвиняемия и го извел от помещението.

За действията си мъжът бил изправен пред съда. Магистратите решили да го освободят от наказателна отговорност ида му наложат само глоба – от 1000 до 5000 лева. Тъй като обвиняемият бил с чисто съдебно минало и добри характеристични данни, му била наложена само 1000 лева глоба и 200 лева разноски по делото. Решението подлежи на обжалване и протест пред окръжния съд.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).