Богаташ копае Бунарджика законно?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (24)
15:00 / 29.08.2011
10947
Читатели на Plovdiv24.bg сигнализираха на редакционната ни поща за строителни дейности в района на Бунарджика. Репортерската проверка на сайта ни установи на място, че строителните дейности на ул. "Поп Харитон" се извършват поне от около месец. Жители на района недоумяваха, как се копае там, като на самите тях преди няколко години им е било отказано разрешение за ремонт на къщите им с мотива, че мястото се намира в защитена зона.

"Разбрах, че има такъв проблем, веднага се обадих на Христо Минков, който като главен еколог на Община Пловдив да назначи инспекция на мястото, за да се уточни какво се случва, каза за Plovdiv24.bg секретарят на Община Пловдив, Борислав Инчев.  Въпреки това, общинският служител Вяра Колева е отишла веднага на мястото, но там не е бил открит никой. 

Стана ясно обаче, че след извършената проверка на Минков с двама представители на район "Централен", е установено, че мястото на строителните дейности е извън защитената зона на Бунарджика.

"На обекта имат издадено разрешение за бутане на една жилищна постройка. Разрешението е издадено от район "Централен". От това, което експертите са видяли на място, не се дълбае скалата. Христо Минков се е уточнил с районната администрация, че ако евентуално постъпи инвестиционно намерение,  за да изграждат нещо или да дълбаят в скалата, веднага да го сезират, за да се издаде забрана за такова къртене. До момента те имат съответните разрешения и нямат никакво отклонение от закона", категоричен беше още Инчев.

Вижте галерията  на Plovdiv24.bg със снимки от мястото.

Виж коментарите (24)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).