Благотворителна изложба помогна на "Сладурани"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:15 / 28.05.2015
2030
Благотворителна изложба под патронажа на председателя на Общински съвет арх. Илко Николов успя да събере 1000 лева след откупки за няколко минути. Инициативата, провела се в сградата на Общински съвет Пловдив, имаше за цел да помогне на вокална група "Сладурана" да финансира своето участие в Осмия международен фестивал на изкуствата "Орфей в Италия" в Лидо ди Йезоло - Венеция, който ще се проведе от 8 до 14 септември 2015, който е под патронажа на вицепрезидента Маргарита Попова.

Още по време на откриването на изложбата арх. Николов хареса една от картините и я купи. Надявам се това да провокира повечето от присъстващите, за да се включат и те в тази благородна кауза, сподели председателят. Неговият отклик бе последван от няколко гости на събитието и до края на вечерта бяха направени още няколко откупки и в крайна сметка само от снощната изложба се събраха 1000 лв.

В началото на вечерта момичета от "Сладурана" поздравиха гостите, демонстрирайки своя талант с няколко изпълнения. Донка Гугова, която е вокален педагог на групата, изказа специални благодарности за подкрепата на арх. Николов и бързата реакция за организиране на изложбата. Въпреки събраните средства от изложбата, са необходими още. Децата и родителите им се надяват, че въпреки наближаващият краен срок в началото на юни, ще успеят да съберат необходимата сума, която е в рамките на 9 хиляди лева.

Вокалната група е в състав от общо 19 деца на възраст от 10 до 14 години към ОУ "Княз Александър Първи", гр. Пловдив, с ръководител учителката по музика Донка Гугова. Талантливите ученички вече бяха отличени с "Гран при" за вокална формация на националния конкурс "Път към славата", провел се този януари в София. Именно тази награда им отваря вратите към фестивала във Венеция този септември.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).