Благотворителен базар в подкрепа на Детската онкохематология в УМБАЛ "Свети Георги"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
07:00 / 17.12.2018
2472
Студенти от Пловдивския университет "Паисий Хилендарски“ и ученици от пловдивски училища организират днес и утре благотворителен коледен базар в подкрепа на Отделението по онкохематология към Клиниката по педиатрия и генетични заболявания в УМБАЛ "Свети Георги“.  

Събитието се провежда за девета поредна година – за първи път е организирано през 2010 г., и е неделима част от инициативите на Центъра за руски език и култура към ПУ през месец декември. Базарът се организира със съдействието на Катедрата по руска филология към Филологическия факултете на ПУ "Паисий Хилендарски“, с подкрепата на Студентски съвет и университетското бистро "Ф10“. За първи път като съорганизатор на базара се включва Класна стая "Конфуций“ към Пловдивския университет.  

Безвъзмездната акция ще се проведе на две площадки – в централното фоайе в Нова сграда на ПУ "Паисий Хилендарски“ на бул. "България“ №236 и в бистро "Ф10“ в Ректората на университета. С приготвени ястия, вдъхновени от кухнята на Русия, България и Китай, ръчно изработени украси, картички и още много изненади ще се включат студенти русисти, средношколци от Национална търговска гимназия, ХГ "Св. Св. Кирил и Методий“ и ФЕГ "Антоан дьо Сент-Екзюпери“, както и много приятели на Центъра за руски език и култура и Класна стая "Конфуций“. 

Организаторите и всички участници в акцията се надяват, че с общи усилия успешно ще подпомогнат добрата кауза. Всеки, който има желание да подкрепи акцията, е добре дошъл, приканват студентите и учениците.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Дърво е премазало кола след силната буря в Пловдивско
"Мерцедес" се заби в дърво в "Смирненски"
Млад мъж от "Столипиново" учи за зъболекар, иска да си отвори каб...
Пловдив изпревари Варна по население
"Смирненски" е непроходим! Шофьори: Изведнъж всичко спря, този пр...
Прокуратурата се самосезира заради мутренските изпълнения на буле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).