Бизнесмен би жестоко с юмруци общински охранител

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
19:36 / 08.10.2023
15443
Районна прокуратура Пловдив е повдигнала обвинение срещу Борис Христов, обвинен за това, че на 16.03.2023 г. в Пловдив е причинил на длъжностно лице – С.Д.Д. от Пловдив, охранител в общинско предприятие "Общинска охрана", при и по повод изпълнение на службата му лека телесна повреда, изразяваща се в контузия на лицето – оток, охлузване и кръвонасядане в лява скулна област, довели до болка и страдание без разстройство на здравето – престъпление по чл.131 ал.1, т.1 вр. с чл.130 ал.2 от НК.

Подсъдимият е и с второ обвинение, за това, че на 16.03.2023г. в Пловдив е принудил пострадалия С.Д.С. от Пловдив да извърши нещо противно на волята му – да вдигне бариерата, осигуряваща достъп до архитектурно-исторически резерват "Старинен Пловдив“ , като е употребил за това сила – престъпление по чл.143 ал.1 от НК.

На 16.03.2023г. водач на лек автомобил е поискал да бъде пропуснат през бариерата, за да влезе на територията на "Старинен  Пловдив“. Служителят на "Общинска охрана“ не го е допуснал, понеже не е представил книжен образец или телефонна резервация на хотел, каквито са изискванията.

В Стария град се допускат само шофьори, които покажат пропуск от общината или резервация за настаняване в хотела, намиращ се на територията на резервата, като в противен случай служителите от "Общинска охрана“ били инструктирани да не допускат МПС.

Шофьорът се обадил на своя служителка, която да се обади в хотела и оттам да му изпратят резервацията. По този начин подсъдимият бил уведомен за създалата се ситуация с неговия гост, но вместо да подготви и да го снабди с необходимия документ, той решил да принуди служителя на ОП "Общинска охрана“ да вдигне бариерата. Първо се обадил по телефона в кабинката, като "заповядал“ на  служителя веднага да вдигне бариерата или щял да дойде и да го пребие и го заплашил, че ще бъде уволнен.

Въпреки заплахите пострадалият не пропуснал автомобила, тъй като никой не му представил някой от изискуемите документи. Подсъдимият изчакал няколко минути и като не видял автомобил, който да пристига до хотела му, още повече се ядосал и решил да отиде да се саморазправи с охранителя. Запътил се към кабинката на охраната, отворил вратата, която не се заключвала и обиждайки охранителя, започнал да го бие с юмруци по главата и лицето.

Делото във връзка с този случай започва утре.

Виж коментарите (1)

Още по темата (10):
16.05.2024 Страхлив съдия се направи на Властелинът на пръстените
21.03.2024 400 лева глоба за неявил се свидетел по делото на пловдивския хотелиер Борис Христов
12.02.2024 Хотелиерът Борис Христов: Вдигнах кръвно 200 заради охранителя, бях в
шок!
14.12.2023 Този е хотелиерът-бияч на охранители от Пловдив
13.12.2023 Позор! Съдия Димитър Кацарев пази хотелиер-бияч, не иска хората да разберат какви ги е вършил
09.10.2023 Гонят журналисти заради пловдивски бизнесмен
Още новини от Новини от Пловдив:
Кметът на Пловдив: При 200 км/ч е невъзможно
Отцепиха част от Цар Симеоновата градина!
Такситата в Пловдив искат да возят на по-високи тарифи
Инцидент в северната част на Пловдив!
Савина Петкова обясни за премахването на ранните и късните курсов...
Страхлив съдия се направи на Властелинът на пръстените


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).