Бивш кмет на Хасково на мушката на Окръжна прокуратура Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:05 / 26.04.2016
2662
Днес Окръжна прокуратура Пловдив привлече като обвиняем Георги Иванов, на 61 г. от Хасково, за това, че в качеството си на длъжностно лице, противозаконно, в нарушение на разпоредбите на чл. 196 ал. 8 от Закона за устройство на територията, е дал разрешение за разрушаване на сграда - културна ценност, обявена за паметник на културата, като е последвало такова.

По време на разследването е установено, че на 14 май 2015 г. като кмет на Хасково Георги Иванов е издал заповед, с която наредил да бъде премахната сграда, намираща се в Хасково на ул. "Дунав" със застроена площ 417 кв.м., построена през 1892 г. 

Според представените документи постройката е обявена за паметник на културата със статут на историческа недвижима културна ценност, категория "национално значение". 

Тя е включена в списък на историческите паметници в Хасковски окръг, обнародван в Държавен вестник - бр. 36 от 1970 г. След издадената заповед е последвало разрушаване на сградата - паметник на културата.

Спрямо Георги Иванов е наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 5 000 лева.

По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров разследването е било възложено на Окръжна прокуратура-Пловдив и се извършва от екип от следователи от Окръжен следствен отдел към същата прокуратура.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
От ЕВН са изпратили заявление за нови цени на парното в Пловдив
"Мис България - Пловдив" 2024 е свикнала с нощните смени, работи ...
Руснака е в тежко състояние, опериран е по спешност в Пловдив
Майката на оцелялата от катастрофата на "Руски": Стана чудo!
Обилни валежи в Пловдив за сряда
Костадинов: За Пловдив нашата цел са 3 мандата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).