Безсърдечна вандалщина в пловдивски парк

Автор: Гено Петров
Коментари (3)
12:45 / 10.09.2019
6723
Читател на Plovdiv24 ни изпрати снимки, които илюстрират поредна проява на вандалщина към детска площадка. Тя се намира в парк "Ружа", квартал "Христо Смирненски". На снимките се вижда как люлка, предназначена за малко дете, е разкъсана и изкорубена. Вече, естествено, не е годна за ползване. Малчуганите в квартала за известно време ще бъдат без своята любима люлка. Това е поредният случай на вандалщина, който крещи за въвеждане на камери на подобни обществени места. А и като се има предвид, че в същия парк, не за първи път се случва нещо подобно.

Публикуваме писмото на читателя без редакторска намеса:

"Недоумявам с какви средства е унищожена бебешката люлка. Тя е използвана от десетки бебета ежедневно, които не могат да използват други люлки, понеже тази е най-безопасна за възрастта им и единствената подходяща за тях. Недоумявам също, какви може да са причините за тази проява на тези безмозъчни и невъзпитани едноклетъчни организми. Утре (да пази Господ), като се размножат, ще са първи там в същия този парк и ще са най-възмутени от всичко лошо случващо се наоколо. То не бяха кучета, разхождащи се из пясъчника; пияници, които уринират в храстите в присъствието на десетки майки и деца; грозни надписи по съоръженията, ами сега и това. Знам, че някой слънчев ден люлката ще бъде поправена, но това ще е с нашите пари и никой няма да знае докога. След като може да се пуска интернет из парковете, какво пречи да се постави по една камера за 200 лева?"

Ако и вие станете свидетели на нещо, което според вас заслужава да бъде публикувано, можете да ни изпращате сигнали, снимки и видеа на електронната ни поща novini@plovdiv24.bg, на телефон 0886 598 267 или на фейсбук страницата ни Plovdiv24.bg Новини.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).