Без промяна: Разглеждаме Античния театър срещу 3 лева

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (31)
13:01 / 11.05.2012
6630
Цената на билетчето за вход на Античния театър ще си остане три лева, каквато е и към настоящия момент, заяви заместник-кметът Стефан Стоянов пред репортер на Plovdiv24.bg. Информацията бе потвърдена и от кмета Иван Тотев

Процесът по поставянето на допълнителните пластмасови заграждения ще приключи до края на следващата седмица. Както вече съобщихме, според градоначалника политиката на Общината оттук насетне ще е всички културни паметници да станат с платен вход, тъй като направените в последните 6 месеца анализи показвали, че не повече от 20% от посетителите влизат в самия Античен театър, а другите 80% снимат и гледат отгоре.

Предвижда един път в месеца да се провежда "Ден на отворените врати", когато всеки, който желае, ще може да разгледа обектите безплатно.

Освен 250-те хил.лв., които тази година ще се вложат в обекта, в следващите две години в съоръжението ще се инвестират още близо 400 000 лв., които суми според Тотев са огромни за мащабите на Община Пловдив.

"Затова с формираната печалба културните обекти трябва да бъдат поддържани, модернизирани и привеждани във все по-добро състояние", мотивира се преди дни кметът.

Той каза още, че по отношение видимостта на сцената на Античния театър има доста сериозни въпроси, поставени от фирмите, които организират концертите и мероприятията там. Те недоволстват от факта, че много от посетителите не плащат билети, а наблюдават събитията от оградата.

Мотивите за решението на пловдивските управници можете да чуете в прикачения звуков файл!


Виж коментарите (31)

Още по темата (4):
02.09.2023 Вижте как е изглеждал Античният театър на Пловдив преди 40 години
14.05.2012 Античният театър ще бъде ограден с пана, рекламиращи културните обекти на
града
14.05.2012 Тотев: Скоро отзивите за загражденията на Античния театър ще са точно
обратните
10.05.2012 Заграждат Античния театър, всички културни паметници в града стават с платен вход
Още новини от Новини от Пловдив:
Огромно нещо строят в Пловдив, вътре ще има всичко
Ако днес сте решили да ходите за чорапи в Турция, не ходете!
Започва последният етап на най-новата улица в Пловдив
Бойко Борисов и Цвета Караянчева оглавиха листите на ГЕРБ-СДС за ...
Порой се изля над Пловдив
Предупредиха жителите на район в Пловдив заради този мъж


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).