Бейби бум в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
10:56 / 19.11.2021
7459
Повече от месец преди края на годината, болница "Селена“ достигна най-високата си годишна бройка новородени бебета от създаването си преди 15 години. Своя рекорд лечебното заведение отбеляза през 2020 година, когато в клиниката по акушерство и гинекология посрещнаха 2411 бебета. Този брой нареди болницата за поредна година на второ място сред лечебните заведения в страната по брой родени бебета. Тази година 2411-тото бебе дойде още в началото на втората половина на месец ноември, отчетоха от болницата, в която се случват над 40% от ражданията в Пловдив. С това от лечебното заведение прогнозират ръст от 14% повече бебета за текущата година, преминаваща изцяло под знака на пандемията.

Дали периодът на дълъг престой вкъщи заради локдауна миналата зима е повлиял за планирането на второто й дете, разказва Невена Йончева. Младата жена стана майка преди броени дни за втори път. Първото си дете Невена родила в началото на 2020 година, месец преди пандемията да влезе у нас. Забременяването с второто се случило в разгара на необичайната обстановка в страната.

За семейството на Невена обаче планирането няма нищо общо с локдауна. "Още когато се роди първото ни дете, знаехме, че искаме следващото да дойде с малка разлика. Затова още щом д-р Светлана Петрова ни даде зелена светлина, започнахме да правим опити за увеличаване на семейството с още едно детенце“, разказва Невена.

"Пандемията не промени нагласата ни. Само направи бременността по-трудна заради ограниченото движение и редуцираните социални контакти.“ В момента семейството се радва на две прекрасни момченца, а дали ще опитат да се сдобият и с момиченце, все още обмислят.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...
Шофьор: Отнемане на книжките на всички, които смятат, че синият е...
Бляскава церемония събра известни особи в Пловдив
ОД МВР Пловдив предприема засилени мерки за сигурност
Пловдив показва на какво е способен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).