Бащата на Тошко, загинал при катастрофа в Кадиево, губи всякаква надежда за справедливост

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:25 / 24.06.2023
6772
Бащата на загиналия Тошко в катастрофата в Кадиево, причинена от дрифтаджията Петър Маринашки, губи всякаква надежда за справедливост!

"Честно казано, нямам надежда за справедливост. Ще изчакам да минат всички инстанции в България и ще заведа дело в Страсбург. Синът ми беше роден тук и трябваше да вземе френска националност през 2021 г.", каза за "България Днес" Тодор Бараков-старши, който от години живее в Париж, Франция.

Бараков-старши започва да губи надежда, след като и на втора инстанция Петър Маринашки получи мижавите 5 години решетки за катастрофата, в която загинаха Тошко и Виктор. Сега делото срещу напушения джигит трябва да стартира в понеделник, ако всичко върви по план, във Върховния касационен съд.

"Ще се съберем на протест в 8 сутринта пред Съдебната палата. Искаме максималното наказание според закона, което е 15 години затвор. Тук, във Франция, след употреба на наркотици се води умишлено убийство", допълва почерненият баща.

Смъртоносният инцидент става през ноември 2020 г. 19-годишният тогава Петър Маринашки, надрусан с канабис, което е доказано от токсикологията във ВМА - София, прави катастрофа край село Кадиево и загиват двама младежи - Тодор Бараков, на 16 години, и Виктор Василев, на 17. Инцидентът става на около 200 метра от бензиностанция и от полицията уж свалят записите от всички камери. Оказва се, че е "пропусната" само една, при това най-важната - тази, която е обърната точно към мястото на удара на автомобила в крайпътно дърво. Затова усърдно са взети записите, на които се виждат щандовете за дъвки и вафли, а също и движението на клиенти и персонал вътре в сградата

Виж коментарите (0)

Още по темата (52):
05.05.2024 Майката на загиналия Тошко: Някой блъсна колата ми и избяга
21.07.2023 Днес Петър Маринашки влиза в затвора за пет години заради причинена смърт на двамата му приятели
19.07.2023 Окончателно: Петър Маринашки влиза в затвора
03.04.2023 Присъдата на Петър Маринашки е потвърдена
09.02.2023 Маринашки: Не аз, а дърво уби двамата ми приятели! Трябваше да има
мантинели!
09.02.2023 Тодор Бараков: Той ще излезе от затвора, но нашите деца ще останат на
гробищата
Още новини от Новини от Пловдив:
Днес маршрутът на автобусна линия 116 ще е друг
За кратко ограничават движението пред кметството в "Източен"
В Пловдив продължава да расте броят на предложенията за работа
Читател: Този хубосник застраши движението в Пловдив заради необе...
Удостоиха посмъртно непрежалимия Алек Попов с голяма награда
Извънредна ситуация с високи води на река Въча край Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).