Баща на малко дете: Изядоха ни комарите, някакъв ад е дори по Центъра!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (82)
15:20 / 19.07.2015
12210
Редовен читател на Plovdiv24.bg току що се свърза с редакцията на сайта, за да сподели своето недоволство от наличието на прекалено много комари в централната градска част. Ето и думите му:

"Привечер е някакъв ад. А най-лошото е, че освен в Цар Симеоновата градина комари има навсякъде - включително и по Главната, където няма кой знае колко зеленина. 

Снощи например със семейството ми излязохме по Центъра да купим един сладолед на детето към 20,30 часа и трябва да ви кажа, че насекомите направо го направиха на решето - въпреки че малчуганът бе намазан с препарат именно против комари. Уж се пръска в Пловдив, а накрая резултат никакъв", разказа пловдивчанинът.

Отново публикуваме съобщението от община Пловдив от 13 юли 2015 г.:

При благоприятни метеорологични условия от 13-ти юли 2015 г. продължават масовите дезинфекционни и растителнозащитни обработки в Пловдив, информират от дирекция "Екология и управление на отпадъците" в общината.

Тази вечер през нощните часове /от 22:00 до 04:30 ч./ ще се осъществи растителна защита в целия град.
Дезинсекциите срещу имаго /възрастните форми/ на комари ще се проведат също през нощните часове /от 22:00 до 04:30 ч./ по следния предварително подготвен график:

• 13.07 - район "Западен"
• 14.07 - райони "Централен" и "Северен"
• 15.07 - райони "Тракия" и "Източен"
• 16.07 - район "Южен" и Гребна база

Екипите на специализираните общински звена от ОП "Дезинфекционна станция" ще работят със следните препарати - "Дипел" - при растителнозащитните обработки и "Цитрол" УЛВ - при дезинсекцията срещу летящите форми.

Препаратите ще се прилагат в разрешените за употреба концентрация и норма.

Призоваваме собствениците на пчелни семейства да ограничат полета на пчелите в посочения период, а шофьорите - за внимание при шофиране в районите на обработката в часовете от 22:00 до 4:30, тъй като прилагането на препарата срещу имаго е посредством УЛВ генератор, който разпръсква продукта под формата на милиони стабилни, леки, микроскопични капки - гъста мъгла.


Виж коментарите (82)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).