Банда просяци тероризира шофьорите на Сточна гара!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (30)
12:33 / 17.05.2013
7480
Банда просяци тероризират шофьорите на Сточна гара всяка сутрин, сигнализираха възмутени пловдивчани. 

"Не минава ден, без кръстовището да е окупирано от бременни ромки, старци и здрави и прави младежи, които изнудват водачите" пише Стефан Костадинов. Жените , въоръжени с бутилки сапунена вода и чистачки, мажат по предните и задните стъкла на автомобилите, без изобщо да се съобразяват с желанието на шофьора. Ако водачът им даде знак, че не иска, те му подават пластмасова чаша за подаяния. В други случаи започват да мият стъклото, без да обръщат внимание на реакцията му. Ако след процедурата откаже да им даде пари, те за отмъщение му омазват страничните стъкла и започват да го кълнат, твърди Ива Николова, която всяка сутрин минава по същия маршрут.

Репортерска проверка днес в 10 часа сутринта засече петима просяци на кръстовището. Възрастен мъж с бастун чукаше по прозорците на колите, движещи се по бул. "Христо Ботев" в посока Аграрния университет. Бременна ромка пък бе заела позиция на на отстрещната страна на булеварда, точно преди завоя за "Цар Борис Трети". На бул. "Найчо Цанов" млад здрав ром обикаляше с табела, с която просеше помощи. Компания му правеха други две жени (също бременни), които предлагаха да мият стъкла и просеха. 

Освен, че тероризират шофьорите, просяците по кръстовищата създават и предпоставки за катастрофи. Те притичват между автомобилите и някой може да пострада, а след това водачът ще го разкарват по съдилищата, възмущават се гражданите.

Сигналът за нарушенията бе подаден и в полицията, откъдето обещаха да изпратят патрул. Член 10 в Наредбата за опазване на обществения ред забранява просията под каквато и да е форма на обществени места. Нарушителите се наказват с глоба или имуществена санкция в размер: от 30 до 300 лв.

Забраните обаче остават само на хартия, защото очевидно никой не се занимава с просяците, а дори и да им бъдат съставени актове, те не плащат глобите, тъй като няма обикновено декларират , че са безимотни.



Източник: в. "Марица"

Виж коментарите (30)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).