БЧК Пловдив връчва отличия

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
19:46 / 07.05.2019
2373
8 май е Световният ден ден на Червения кръст и Червения полумесец. Ние честваме силата на хуманността и на хората, които помагат на другите хора. През 2019 година се навършват 100 години от основаването на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец. 100 години хуманитарни дейности – 100 години надежда.

Това е история за дейността на 13.7 милиона отдадени доброволци по целия свят, които спасяват човешки живот и за всекидневната им подкрепа към обществото. Това е история за силата на хуманността и за принципите на неутралност, безпристрастност и независимост, така важни и днес, както и през 1919 г.  

Областен съвет на БЧК – Пловдив ще проведе следните инициативи за честване на празника:

-  На 8 май 2019 г. от 10,30 часа в сградата на Областен съвет на БЧК – Пловдив , ул. "Стойчо Мушанов“ № 48 ще бъдат връчени червенокръстки отличия на заслужили деятели, доброволци и приятели на Червения кръст от Пловдив и областта.

За изключителния си принос и подкрепа на хуманитарните дейности на организацията със званието медал за заслуги "Български Червен кръст“ – сребърен е отличен Здравко Димитров – областен управител на област Пловдив.

За дългогодишната подкрепа на социалните дейности на организацията е отличен Ангел Папазов – кмет на Първомай.

Със званието "Отличник на БЧК“ ще бъде отличен ст. комисар Атанас Илков – директор на Областна дирекция на МВР Пловдив.

- Общинските организации от област Пловдив ще организират празнични представяния и срещи с членовете, доброволците, институциите и местните власти, които ги подкрепят по места.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Луксозен хотел си направи незаконен паркинг в сърцето на Пловдив
Почина Христо Баев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).