"Аз променям моето училище" среща добрите инициативи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:38 / 15.06.2016
1846
"Аз променям моето училище" е мотото на форума, който организира Община Пловдив в партньорство с иновативен образователен портал "Уча в Пловдив". Събитието щe се проведе на 16 юни от 11 часа в Младежки център на Гребната база. Идеята е да бъдат представени най-добрите инициативи, замислени и реализирани от учениците, учителите, директорите в рамките на изминалата учебна година, да се споделят добрите практики и да се стимулира креативността на образователната общност.

Заявки за участие са направили 25 общински и държавни училища от Пловдив. Всяко от учебни заведения ще презентира своята най-добра и успешна идея или събитие, успешна практика, иновация или кампания. Целта е да се разчупи традиционното схващане за училището единствено като институция, определена да дава знания, а като място, където се изграждат личности.

"Подарък за училище - до училище с колело", библиотека на ходила, ромски вестник, училищна конституция и ученическа кооперация са част от презентациите, с които ще се включат ученици и учители. "Училище за родители "Усмивка", благотворителна кампания "Моите стъпки към голямото чудо", изкуството извън класната стая и кампания "Вместо дрога" ще представят още участниците в събитието.

Форумът няма състезателен или конкурсен характер. Целта не е да се трупат точки, а да се споделят добри идеи, да се насърчат инициативните и да се поощри ентусиазмът им да създават условия и да бъдат смели в мечтите си и тяхното сбъдване. Човек, дори само да мечтае, има нужда от подкрепа, поясняват организаторите.

Всяко училище е подготвило предварително послание, което да отправи. Тези послания ще бъдат изписани върху балони, които, на финала на форума, участниците ще пуснат. Всички ще получат плакети с логото на форума.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Отцепиха част от Цар Симеоновата градина!
Такситата в Пловдив искат да возят на по-високи тарифи
Инцидент в северната част на Пловдив!
Страхлив съдия се направи на Властелинът на пръстените
Затварят улици в Пловдив заради шествието на феновете на Ботев
Ясен е и третият хедлайнер на Hills of Rock


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).