Автокрадец № 1 на Пловдив кара такси с фалшив номер

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
08:40 / 18.02.2017
14186
Един от най-известните автоджамбази от близкото минало на Пловдив Веселин Ампов пак е бил пипнат в нарушение. На 16 февруари около 17,30 часа при рутинна проверка на пътни полицаи на ул. "Ландос" таксито му "Шевролет" било спряно. Униформените установили, че единият номер на жълтата му кола, е фалшив и го задържали на момента. 

До момента Весо Ампата има в досието си 16 присъди, като последния му арест преди новото провинение бе през декември 2014г. Тогава той бе арестуван заради 5 грама марихуана, намерени в гараж, който ползвал под наем за автомобила си.

След като този четвъртък вечерта Веселин Ампов с прякор Адвоката бил задържан от ченгетата заради фалшивия номер, бил отведен в ареста на Шесто районно управление. Там Ампата обяснил на полицаите, че няма нищо общо с фабрикуването на регистрационната табела. Казал им, че отишъл в КАТ Пловдив и някакъв непознат му предложил да купи номера. 

Весо се съгласил, защото помислил непознатия за катаджия и му броил парите, след което закачил номера на таксито си и отпрашил. Срещу него в Шесто районно било образувано бързо производство по член 345 ал.1 от НК, което обаче има голяма вероятност да бъде прекратено. Причината е, че на разследващите ще бъде много трудно да докажат, че версията на Адвоката издиша. В петък сутринта, след като преспал една нощ в ареста, Весо бил пуснат на свобода.


Източник: Агенция "Монитор"

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).