Австрийската фирма, подиграла се с 200 работници до Пловдив, върза тенекия и на Мая

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
12:53 / 09.05.2018
54954
Омбудсманът Мая Манолова остана разочарована от несериозното отношение на австрийската шивашка фирма "Тренд фешън текстил“, която остави без заплати близо 220 свои служители от Пловдив и региона, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Манолова се срещна днес в града под тепетата с потърпевши работници, но пък представители на ръководството отново липсваха.

Припомняме, че служителите на шивашката фирма не са получавали заплати от март, защото дружеството е изпаднало в несъстоятелност, за което нашата медия ви информира първа още преди месец. В същото време ръководството отказва да им прекрати договорите, така че да могат да ползват максимално дълго обезщетение от Бюрото по труда.

"Още от вратата моето разочарование е свързано с липсата на представители на ръководството на фирмата. Те отново решиха, че е по-удобно да се скрият, отколкото да дойдат и да говорим открито, лице в лице с проблема“, заяви Мая Манолова пред потърпевшите работници.

"С моя екип ще отидем при счетоводната фирма, която има ангажимент да обслужва счетоводството на вашия бивш работодател, за други все още настоящ. Имах уверението от г-жа Росица Найдева, която е отговаряла за човешките ресурси във фирмата ви, че ще предприеме действия за прекратяване на правоотношенията по чл. 327 по вина на работодателя за неплатени заплати, но тя за пореден път отказа да дойде. Каза ми, че не била представител на ръководството, а също е потърпевша.

Към подобни сантименталности не мисля да пристъпваме. Аз и представителите на институциите сме наясно какво е нейното положение и настояваме просто да си свърши работата. Така си запазвате правото за максимално дълго обезщетение към Бюрото по труда. Ако тя откаже да го направи, тук е колегата Атанас Чернаев (б.р. директор на "Инспекция по труда – Пловдив“) - той ще организира оформянето на документите“, каза още Мая Манолова.

Вижте в прикаченото видео как протече срещата на обмудсмана на Републиката с потърпевшите работници!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (5)

Още по темата (5):
08.04.2019 Австрийски бизнесмени продължават да се гаврят брутално с наши работнички
09.11.2018 Лъч надежда за 200-те жени, останали без заплати след студения душ от австрийския собственик край Пловдив
09.05.2018 Австрийски бизнесмени се изгавриха брутално с наши работнички
17.04.2018 Има надежда за 200-те жени, останали без заплати след студения душ от австрийския собственик край Пловдив
12.04.2018 До Пловдив: 200 жени останаха без работа и заплати след студен душ от австрийския собственик
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).