Авиоинженерите от ТУ Пловдив с нулева безработица

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
09:31 / 12.04.2016
5436
Бивши и настоящи студенти от
ТУ - София, филиал Пловдив:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Петнадесет свръхлеки самолета ще посрещнат студенти от Техническия университет - филиал Пловдив днес в деня на тяхната специалност "Авиационна техника и технологии". 

Събитието ще бъде на летищна площадка "Марица", собственост на частния авиоклуб "Граф Игнатиев". Студентите и гостите на празника ще разгледат отблизо едномоторни самолети, един от които е собственост на преподавателя по специалността гл.ас. д-р инж. Стоян Аврамов. 

От цялата страна ще долетят още 8-9 малки машини, за да се включат в летателното шоу на празника. Студентите също са замислили да представят своите авиоинженерни и летателни умения със създадени и управлявани от тях безпилотни самолети.

Авиационните разработки на студентите обаче могат да се издигнат във въздуха само при добро време, уточниха от Техническия университет - филиал Пловдив. На празника ще гостуват военни и граждански летци и инженери, преподаватели, възпитаници на вуза, ветерани. 

"Празникът на специалността "Авиационна техника и технологии" през тази година е посветен на нашия тридесети рожден ден", каза проф. д-р Добрин Сейзински - ръководител на катедра "Транспортна и авиационна техника и технологии" във ВУЗ-а. 

Досега в Техническия университет - филиал Пловдив са били обучени над 500 авиационни инженери, като всички намират работа и работят по специалността си на български и европейски летища, както и в машиностроителни предприятия. 

Най-големият потребител на пловдивските авиационни кадри в момента е немската компания "Луфтханза техник", базирана в София. Там работят над 60 авиоинженери, завършили специалността "Авиационна техника и технологии" в Техническия университет - филиал Пловдив.

"Имаме уверението на фирма "Луфтханза техник", че получават от Пловдивския технически ВУЗ най-добрите си кадри, но студентите ни работят не само там.

Пловдивски авиоинженер, който завърши при нас бакалавърска степен с випуск 2015, започна веднага работа на летището в Мюнхен. Важното е че сме постигнали практически нулева безработица за всички наши випускници, като стопроцентово те работят като авиоинженери и машинни инженери", разказа професор Сейзински.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Клиентка на такси: Предложих да звънна на полицията, след което м...
"Обезопасиха" счупена шахта в Пловдив с нещо по-опасно
Пловдив може да остане с един китайски ресторант по-малко
ПТП затапи Околовръстното на Пловдив
В Пловдив ГЕРБ-СДС откри кампанията си за изборите на 9 юни за ст...
Почина проф. Петър Луканов


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).