Асфалтират улица с име на вулкан в "Южен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
13:39 / 04.04.2017
4661
До няколко дни улица "Етна" в пловдивския район "Южен" ще бъде изцяло реконструирана, като по нея за първи път ще има асфалтова настилка. Това обяви кметът на района Борислав Инчев след направена инспекция на работата на изпълнителя. Уличката е заключена между "Славееви гори" и "Стефан Стамболов" в близост до училище "Димитър Талев" и това, което можеше да се види до скоро, напълно оправдаваше името й, защото пейзажът беше меко казано вулканичен, пошегува се Инчев. 

Цялата отсечка на практика се изгражда наново, паралелно с прилежащата подземна и ВиК инфраструктура, както и с нови тротоари. Същото основно реконструиране се осъществява и на улица "Борис Шивачев", където се прави удължение и се монтират осветителни тела, припомни районният кмет, като уточни, че и двата обекта ще бъдат завършени съвсем скоро.

В "Южен" приключи и изграждането на нови тротоарни участъци по продължението на улиците "Пере Тошев", "Лазо Войвода" и "Калиакра", информира още Борислав Инчев. Районният кмет обясни, че където е необходимо, са поставени антипаркинг колчета, за да не се повреждат новите тротоари. До края на април трябва да приключи и традиционното за сезона запълване на улични дупки със средства на районната администрация от наемите за гаражи. Някои от улиците, пострадали по-тежко след сериозната зима, по които ще трябва да се работи неотложно, са "Обнова", "Захаридово", "Щип", "Стефан Стамболов" и други, посочи кметът.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Чудесни новини за детето, малтретирано в Пловдив: Добре е и ходи ...
Наглостта на тарикатите в Пловдив няма край
Неприятно преживяване за десетки пътници, решили да пътуват с бър...
Аварии оставиха хиляди в Пловдив и областта без вода в почивния д...
Триумфален успех на ученици от Пловдив в Рим
Предстои реорганизация на градския транспорт в Пловдив. Ще бъдат ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).