Асфалтират "Победа", довършват моста на Герджика, отварят поне едното платно на "Руски"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
14:45 / 23.11.2009
8598
След проточили се, но успешно приключили отчуждителни процедури, днес освобождават и последната къща, която пречеше за разширението на ул. "Победа". От няколко дни улицата се асфалтира, едното платно е почти готово.

Новият мост на Герджика не само щял бъде завършен в предвидения по договор срок - 31 декември, но при хубаво време фирмата изпълнител "Мостстрой" обещала пред заместник-кмета Петко Атанасов дори известна предсрочност - и за асфалтирането, и подпорните стени.

"Остава да се правят тротоари по моста, хидроизолация, парапети, да се положи асфалт, което не би ги затруднило", съобщи той пред журналисти. 
 
Над цялостна концепция как да реши проблема с бул. "Руски" умува градската управа, след като, както Plovdiv24.bg съобщи преди дни, парите свършиха. Освен че предишната администрация подписала за милион и четиристотин хиляди лева - почти двойно по-малко от реалната цена, имало противоречия и в договорните условия, които в момента се опитвали да изчистят. Обжалването на подробния устройствен план в зоната на реконструкцията допълнително забавяли изпълнението на проекта, но вече се готвели предложенията за замените и отчужденията на къщите там.

"Предвидили сме нулев вариант, според който ще пуснем движението само в едното платно", обясни Атанасов, като отказа повече подробности по темата, за да не се объркват пловдивчани излишно. Като начин за излизане от ситуацията кметът Славчо Атанасов не изключва след консултации с прокуратурата към "Руски" да бъдат прехвърлени предвидени за други обекти средства.  


Този браузър не поддържа видео елемента.


(C) ПОТВ

Виж коментарите (7)

Още по темата (237):
06.12.2022 32 чинара бяха засадени по булевард "Руски"
26.01.2021 Внимавайте по булевард "Руски"
01.10.2020 Променят работния режим на светофари по "Руски"
30.09.2020 Променят работния режим на светофари по "Руски"
23.08.2020 Защо някои от светофарите по бул. "Руски" в Пловдив не работят?
03.08.2020 Преминавайте с повишено внимание по булевард "Руски"
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).