Арменският посланик ще открие студентска научна конференция в ПУ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:45 / 28.05.2016
2172
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
XII национална студентска научна конференция под надслов "Европейско културно-историческо наследство" се организира от Студентски историко-археологически клуб "Проф. Велизар Велков" при Философско-исторически факултет на Пловдивски университет "Паисий Хилендарски", с подкрепата на Катедра "История и археология", Студентски съвет при Пловдивски университет "Паисий Хилендарски" и ОИ "Старинен Пловдив".

Конференцията ще се проведе днес и утре, като откриването ще бъде от 10:00 часа днес в къща "Верен Стамболян" в Стария град (ул. "Кирил Нектариев" № 15). 

Научният форум ще бъде открит от Негово превъзходителство посланик Армен Сарксян, извънреден и пълномощен посланик на Република Армения в Република България. Официални гости на събитието са деканът на Философско-историческия факултет доц. д-р Красимира Кръстанова, ръководителят на Катедра "История и археология" доц. д-р Георги Митрев, както и доц. д-р Иван Джамбов - основател и дългогодишен ръководител на Катедрата.

Непосредствено след тържественото откриване ще бъдат наградени заслужили преподаватели, допринесли за създаването и развитието на СИАК "Проф. Велизар Велков". Организацията отбелязва своята 20-годишнина, затова и мероприятието ще мине под знака "20 години СИАК". 

По този случай бе организиран ученически конкурс за есе на тема: "Пловдив като част от историята и културата на Европа", победителите от който също ще бъдат наградени.

На конференцията ще бъдат изнесени доклади на студенти от 7 български и чуждестрани университети. Те ще представят своите проучвания в областта на историята, археологията, етнологията, културологията и изкуството, резултатите от които ще бъдат издадени в сборник.

Програмата на събитието предвижда и провеждането на Кръгла маса, под надслов: "Проблеми и предизвикателства пред историческото образование в българските университети". Конференцията ще завърши с организирано посещение на реставрираната Малка базилика в Пловдив.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Най-новото археологическо бижу на Пловдив се показа в целия си бл...
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).