Арестуваха четирима в Пловдив!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:28 / 20.05.2020
7479
Четирима мъже са в ареста за притежание на наркотици след акция на пловдивската полиция. На 18 май при проверка на улица "Стефан Стамболов" служители на Първо РУ установили, че 35-годишен мъж държи в себе си марихуана и бучка бяло вещество. При последвалите процесуално-следствени действия от дома на мъжа са открити и иззети множество веществени доказателства: електронна везна, бяло вещество на бучки и в прахообразно състояние, зелена суха тревиста маса и таблетки във формата на "мече".

От изготвената експертна справка е установено, че откритата тревиста маса е марихуаната - 17,55 грама, амфетамин – 28,12 грама,  а таблетките съдържат «екстази»  с тегло – 0,65 грача. Под надзора на Окръжна прокуратура Пловдив е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 354 а ал 1 от НК, а на лицето, което е било вече осъждано за същото престъпление, е наложена мярка «задържане» за срок до 72 часа.   

При проверка на приземен етаж на улица "Богомил" 40 в Пловдив служителите на Четвърто РУ са задържали 22-годишният обитател на адреса. В дома му са открити високорискови наркотични вещества. Видно от експертната справка откритите вещества са амфетамин  0,87 гр. и 0,25 гр. от психотропното вещество "бутинака".  

В ареста на същото районно в момент на притежание на високорисково вещество, е задържан 25-годишен пловдивчанин. От дома на младия мъж на улица "Ружа" са иззети 1,63 грама амфетамин.   

Служители на Пето РУ са установили на 29-годишен водач на МПС, управлявал автомобила си под въздействие на наркотични вещества. Униформените служители извършили претърсване в дома на мъжа, който имал  криминални прояви. В жилището му  в бл. 48 в "Тракия" била открита и иззета марихуана с общо тегло 20 грама. Лицето е задържано в ареста за срок до 24 часа по ЗМВР, а в последствие му е повдигнато обвинение и е приведено в ОС "ИН" Пловдив с мярка задържане за срок до 72 часа.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...
Шофьор: Отнемане на книжките на всички, които смятат, че синият е...
Бляскава церемония събра известни особи в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).