Арестуваха четирима поддръжници на Атака и малолетен, вървял с шествието

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
23:37 / 06.09.2008
3463
Четирима поддръжници на Атака и 15-годишен младеж, който се е придвижвал с тяхното шествие са били арестувани днес преди честванията на празника на площад Съединение. Причината са показвани лозунги, на които си личи нацистка свастика. Според атакистите арестуваните са били блъскани и ритани, след като са отказали да предадат плакатите на полицейските служители. Момчето, което се е движило с тях дори не е привърженик на Атака, а просто е имал приятели сред шествието. След арестуването на петимата, входът на полицейския участък бе заграден от полицейски служители, които не допускаха дори близките на задържаните вътре. Чак след няколко часа бе допуснат адвокат. Приятел на задържаният малолетен заяви, че момчето с нищо не е провокирало полицаите, те са показали някаква избирателност и са го помолили да "дойде с тях".

"Това момче даже не е от Атака, той е на 15 години, заблудили са се полицаите нещо. Взеха с тях само по-малки момчета, никой не закачаше по-големите от Атака. Не сме забелязали от Атака да вдигат някакъв шум или някакви безредици. Абсолютно никакви провокации не е имало, видяхме група полицаи, които насилствено изтръгнаха някакви табели. Ние бяхме съвсем случайни минувачи, не разбирам защо се задържат случайни хора, които нямат никаква връзка с шествието. Просто затвориха момчетата в ареста, направиха кордон и не допускат никой вътре. Надявам се да оправят нещата, защото това е несправедливост. Аз подкрепям само някои от вижданията, че това правителство трябва да си отиде. Не съм симпатизант на Атака. Гласувам винаги и редовно", заяви още Стоян, който е станал пряк свидетел на събитията. 

Виж коментарите (0)

Още по темата (8):
07.09.2008 Освободиха арестуваните симпатизанти на "Атака"
07.09.2008 Представители на „Атака” се събират на протест пред Второ районно управление в Пловдив
07.09.2008 Прокуратурата в Пловдив е образувала съдебно прозводство срещу четирима представители на „Атака”
07.09.2008 Полицията: Не сме използвали физическа сила срещу симпатизантите на
Атака
07.09.2008 Тодор Христев: Полицаите нарушиха законите на Република България
07.09.2008 Димо Желязков: Не сме ние проблемът на това общество
Още новини от Новини от Пловдив:
Започнаха изкопни дейности в зелената площ пред "Пълмед", кметств...
Кметът на "Западен" потвърди за ново кръгово и нов светофар на "П...
Под засилена охрана в Пловдив пристигнаха 1 180 500 хартиени бюле...
Министърът на отбраната от Пловдив: Военният конфликт на територи...
Образованието отново е приоритет в програмата на ГЕРБ-СДС
Президентът бе приет с почетен строй в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).